Forum Klubu ROVERki.pl :: [MG ZR] swap z 1.8vvc na 2.0t
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[MG ZR] swap z 1.8vvc na 2.0t
Autor Wiadomość
scorpion 

Wysłany: Nie Gru 02, 2012 19:30   

czekam na angola z t16 i szukam elektryka co by sie podia

SPAMU¦

Wysłany: Nie Gru 02, 2012 19:30   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

Pływak 

Rover 200

Wysłany: Nie Gru 02, 2012 21:29   

Markzo napisał/a:
scorpion napisał/a:
ok z głowa ale hondawki sa zmiano lubne i nich predzej cos wyciśnie niz z K seri:)

polemizowałbym, po prostu u nas na forum nie widać podłubanych kseri.

Robisz tego swapa?

W jednym zdaniu zaprzeczasz i potwierdzasz :D Właśnie przez to, ze na forum jest niewiele informacji na temat modowania k seri, a nie każdy zna biegle techniczny angielski to właśnie modować k serie jest trudniej. Na forum hondziarzy multum opisów i modyfikacji od takich co nić nie dają albo nawet odejmują po prawdziwe potwory i właśnie dlatego z hondy wycisnąć coś łatwiej bo jest większy i łatwiejszy dostęp do informacji jak również dedykowanych części do tuningu. Pierwszy lepszy przykład z brzegu to montowanie IC u nas każdy musi to robić po swojemu, sprawdzać przymierzać, pytać jak najlepiej zamontować, a w popularnych jednostkach bez problemu skompletujesz gotowy zestaw P&P i to pewnie taniej :D

Markzo 

Rover 75

Wysłany: Nie Gru 02, 2012 22:14   

Pływak napisał/a:
W jednym zdaniu zaprzeczasz i potwierdzasz Właśnie przez to, ze na forum jest niewiele informacji na temat modowania k seri, a nie każdy zna biegle techniczny angielski to właśnie modować k serie jest trudniej. Na forum hondziarzy multum opisów i modyfikacji od takich co nić nie dają albo nawet odejmują po prawdziwe potwory i właśnie dlatego z hondy wycisnąć coś łatwiej bo jest większy i łatwiejszy dostęp do informacji jak również dedykowanych części do tuningu. Pierwszy lepszy przykład z brzegu to montowanie IC u nas każdy musi to robić po swojemu, sprawdzać przymierzać, pytać jak najlepiej zamontować, a w popularnych jednostkach bez problemu skompletujesz gotowy zestaw P&P i to pewnie taniej

nie do końca, np: na forach FSO idzie bez problemu znaleźć mase przeróbek Kserii, od n/a przez turbo. I nie trzeba szukać na forach w angli ;) specyfika tego forum jest taka, że malo tu tuningu po prostu :)

Pływak 

Rover 200

Wysłany: Nie Gru 02, 2012 22:29   

Nie interesuje się ani tematem modyfikacji Hond ani Polonezów jednakże przeglądająć rózne portale częściej natrafiałem na wiele uturbionych mocnych hond. Poldka o takich mocach nie wiedziałem. Nie neguje, ze gdzieś jakiś tam Miecio miłośnik polskiej motoryzacji ma takiego potwora ale nadal nie widzę tej "polemiki" bo to są przypadki jednostkowe które pewnie można policzyć na palcach rąk, a zaglądajac na pierwsze lepsze forum japońskiej motoryzacji znajdę na kilku pierwszych stronach tyle zmodowanych aut, ze brakiem palców u rak i nóg ;) i właśnie to kryje się pod pojęciem "łatwiej" i "prościej". Tam sa po prostu już szlaki przetarte bo auta popularniejsze i więcej osób gotowych wyłożyć grubą kase na modyfikacje. U nas tacy ludzie to przypadki pojedyńcze, wiekszosć kupuje R bo jest tani, a jak poźniej chca uturbiać i zakładają n-ty temat z kolei to podanie ceny takiej modyfikacji skutecznie sprowadza ich na ziemię bo większość przypadków to "słomiany zapał". Już tu tacy byli co mi zarzucali, ze tylko krytykuje i jeszcze mi pokażą swapy i uturbianie po czym sprzedawali Rovery z znikali z forum ;)

Markzo 

Rover 75

Wysłany: Nie Gru 02, 2012 22:31   

Pływak napisał/a:
Nie interesuje się ani tematem modyfikacji Hond ani Polonezów jednakże przeglądająć rózne portale częściej natrafiałem na wiele uturbionych mocnych hond. Poldka o takich mocach nie wiedziałem. Nie neguje, ze gdzieś jakiś tam Miecio miłośnik polskiej motoryzacji ma takiego potwora ale nadal nie widzę tej "polemiki" bo to są przypadki jednostkowe które pewnie można policzyć na palcach rąk, a zaglądajac na pierwsze lepsze forum japońskiej motoryzacji znajdę na kilku pierwszych stronach tyle zmodowanych aut, ze brakiem palców u rak i nóg i właśnie to kryje się pod pojęciem "łatwiej" i "prościej". Tam sa po prostu już szlaki przetarte bo auta popularniejsze i więcej osób gotowych wyłożyć grubą kase na modyfikacje. U nas tacy ludzie to przypadki pojedyńcze, wiekszosć kupuje R bo jest tani, a jak poźniej chca uturbiać i zakładają n-ty temat z kolei to podanie ceny takiej modyfikacji skutecznie sprowadza ich na ziemię bo większość przypadków to "słomiany zapał"

zdecydowanie masz racje, mi chodziło tylko o to, że Kseria nie jest "niemodyfikowalna" i spokojnie można ją podkręcać ;)

sknerko 
Klubowicz

Wysłany: Pon Gru 03, 2012 09:22   

Pływak, a nie uważasz że brak info na temat modów wynika z ilości k-serii na naszym podwórku, bo przecież polonezów z roverem nie było aż tyle a same roverki spopularyzowały się dopiero jakiś czas temu, więc nie ma się co dziwić że łatwiej znaleźć patenty na Hankę jak na Rovera
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę :)
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk

Pływak 

Rover 200

Wysłany: Pon Gru 03, 2012 09:56   

sknerko, czytałeś w ogóle to co pisałem? Przecież wspomniałem, ze jednym z powodów tego stanu rzeczy jest to, ze honda to "auta popularniejsze"...

tuners 

MG ZR

Wysłany: Pon Gru 03, 2012 10:31   

Wczoraj się dowiedziałem o R25 gdzieś pod Szczurową do której wrzucili 2.0turbo z coupety
wyprzedają pozostałe części z tomcata zakład zajmujący się mocnymi modyfikacjami raczej już silnik zakuty z tego co słyszałem 280kucy na razie i Podtlenek i chcą go dość mocno kręcić.

marekp90 

Rover 200

Wysłany: Pon Gru 03, 2012 15:06   

A ma ktos jakieś polskie info (opis, zakres modyfikacji) wrzucenia turbo do 1.4 16v? Lub opis/porady swapa na 1.8t?

scorpion 

Wysłany: Nie Gru 09, 2012 11:31   

temat do zamkniecia niestety ale gość co miał mi sprowadzic 220turbo poleciał w kulki

Remigiusz 

Rover 45

Wysłany: Nie Gru 09, 2012 11:53   

scorpion, To szukaj dalej na jednym 220T się świat nie kończy trzeba szukać inna :wink:

scorpion 

Wysłany: Czw Kwi 11, 2013 18:39   

szukam szukam ale w polsce nie ma za bardzo a jak sa to cenowo kicha

[ Dodano: Czw Kwi 11, 2013 19:39 ]
jak ogarnać immo po swapie ?

greg-si 
Klubowicz

Rover 400

Wysłany: Pią Kwi 12, 2013 07:30   

scorpion napisał/a:

T4 i synchronizacja centralki z kompem
ewentualnie wycięcie immo

Markzo 

Rover 75

Wysłany: Pią Kwi 12, 2013 07:33   

scorpion napisał/a:

zależy jaki sterownik od Tserii, jak od 220 CT to wystarczy wpiąć się w pin 13 kablem od immo, jak nowszy to tak jak Gregu mowi.

scorpion 

Wysłany: Pią Kwi 12, 2013 16:12   

to jest 600 chyba a mam pytanie czy alternator lub sprężarka klimy podejdzie z 1.8 do 2.0t? raczej nie bedzie pasowac ale wole zapytać niz niepotrzebnie wydawac kase

Odpowiedz do tematu