Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 175 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 12:37
tetryk napisał/a:
ciekawe czy płaci akcyzę i podatek środowiskowy...
a co mnie to obchodzi
juz zamowilem ... skoro w polsce sa takie a nie inne przepisy ( czyt, nie ma ich wcale ) dotyczące handlu w sieci tego typu "specyfikami" to mi to lotto
Panowie czytałem kiedys nie pamietam gdzie,ale tyczyło sie to silników TDI ze nawet jak ma przejechane 200kkm to nalezy lac pełny syntetyk i w ogole w czesie całej ksploatacji niezaleznie od przebiegu nalezy lac pełny syntetyk,bo poł syntetyki a niedajboze mineralne to gwoździe to trumny dla tych silników(ponoc kanaliki którymi olej smaruje podzespoły sa bardzo waskie głownie tyczy sie to wałków rozrzadu). Nie wiem ile w tym prawdy ale mysle ze cos w tym jest. A jesli chodzi o R 75 CTD(I) to zalecany olej to 10W40 lub 15W40 i z tego co wiem to zaden nie jest pełnym syntetykiem ,czyli co nasze dizle nie maja tego problemu co TDI?
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 19:11
Śmiać mi się chce jak czytam niektóre posty typu: "to może być nie pewne, nie kupuj!".
Nie pewny olej można kupić w marketach, normalnym sklepie przy ulicy, u gościa na allegro i w punkcie wymiany oleju bo tam leje z beczki i w sumie nie widzisz co leje.
Jaką macie pewność, że olej Lotos, Mobil itd. nie są rozlewane z tej samej "beczki" do różnych pojemników?
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Śmiać mi się chce jak czytam niektóre posty typu: "to może być nie pewne, nie kupuj!".
Nie pewny olej można kupić w marketach, normalnym sklepie przy ulicy, u gościa na allegro i w punkcie wymiany oleju bo tam leje z beczki i w sumie nie widzisz co leje.
Jaką macie pewność, że olej Lotos, Mobil itd. nie są rozlewane z tej samej "beczki" do różnych pojemników?
kolego tak dobrze to ująłeś że nie idzie się z tobą nie zgodzić
co do beczki to ja nigdy z niej nie biorę bo się często zdarza że olej różni się tylko etykietą a w rzeczywistości jest ten sam
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 07:12
aiwer napisał/a:
No cos ty! Przeciez oni wszystko wiedza lepiej. Swiat to jedna wielka teoria spiskowa, na allegro nie wolno kupowac oleju ze wschodu, bo tam podrabiaja, a wszystkim rzadzi mafia podrabiajace kazdy olej! Sa nawet tacy co na oko potrafia stwierdzic, ze olej podrobiony. Maja chyba jakies przenosne laboratorium. Ci lepsi umieja to zrobic nawet na odleglosc, widzac jedynie zdjecie opakowania.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 14:08
Ja mogę polecić sprzedawcę (hurtownię) z Allegro - nick: alcor_bergen. Kupowałem u nich olej Castrol Magnatec. Opakowanie 4L jest świeże (data prod. 10.02.2009), opakowanie 1L trochę starsze (11.04.2008). Widziałem kiedyś na Allegro jak ktoś sprzedawał olej z datą produkcji koniec 2005 roku, a to już IMO przegięcie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum