Wysłany: Nie Sty 06, 2013 11:43 Rover 416 1.6 - proszę o poradę
Witam, to mój pierwszy post więc z góry sory za ewentualne niedogodności
Chce kupić Roverka, od długiego czasu zastanawiam się między 416 z silnikiem 1.6 oraz 400 z silnikiem 1.6 oczywiście na benzynie.
Szukam tu i tam, śledzę wiele opinii, danych na ich temat.
Jeśli można, poradźcie mi który jest lepszy, proszę o dokładne opinie (w miarę możliwości)
I jeszcze jedno.... Chodzi mi o wymianę rozrządu, mianowicie czy żeby wymienić rozrząd trzeba wymieniać od razu pompę wody? Oraz jaki jest dostęp do części?
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i dyskusję
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 11:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Haj.
Zdaje się że dane z bazy na Forum są trochę stare bo tam gdzie była ta firma teraz została już tylko kupa ziemi ale z tego co wiem to mają jakąś inną siedzibę.
Najlepiej zrobisz pisząc PW do kolegi Hvil bo znają się dobrze.
Opinie na ich temat są... jakie są. Kolega Bidi był z tego co pamiętam zadowolony z ich usługi.
Kiedyś dzwoniłem w sprawie zakupu i wymiany uszczelniaczy wału korbowego. Jakiegoś szaleństwa cenowego z ich strony nie było. Dałem sobie siana bo uszczelniacze były ok.
Jako jedyni chyba w tym regionie prowadzili ASO... choć tu mogę się mylić.
Na testbook-a i tak nie masz co liczyć w promieniu... 150-180km.
[ Dodano: Czw Sty 10, 2013 20:31 ]
Dodam tylko odnośnie pompy że jest to część której stanu "na oko" nie ocenisz.
Pompy wody to jakiś śmieszny wydatek z tego co pamiętam a jak się uprzesz i masz sprawne ręce to sam zamieciesz temat z rozrządem, pompą itd. W razie czego mogę Ci pomóc
Ps. Z tego co pamiętam to kolega Misi3k miał ten model z jednostką benzynową. Zawsze możesz się z nim spotkać jeśli jesteś z okolic bądź z naszego miasta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum