Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 15:20
W każdym wypadku, szczególnie z fakturą masz dwa tygodnie na rezygnację, tak mi powiedział mechanik gdy wymienił mi sprzęgło bez mojej wiedzy ale że byłem zadowolony to mu jeszcze podziękowałem. Rover to nie statek kosmiczny a za 2300 to można drugiego kupić To R 200 a nie R25 Umowy nie podpisywałaś, nie masz żadnych zobowiązań, nie daj się ,myślą że jak kobietę zobaczą to wcisną co się da
Pozdrawiam i powodzenia
[ Dodano: Pią Sty 20, 2012 15:39 ]
Wykłócone, podparte prawami, kórymi poinstruował mnie rzecznik/ odebrane, nie dałam mu wiecej niz tysiąc. Umówiliśmy się, ze resztę doniosę w ratach . Niniejszym mam ich na uwięzi, bo jakby coś sie działo to nie opłacę.
Czy to możliwe, żeby trójka i wsteczny np tak cięzko wchodziły? Nie można tego poprawić? Mówił mi, że to się wyrobi, ale jak nie to nie wiem czy go chcę wiecej na oczy widzieć. I ten zapach...smierdzi... Po wymianie sprzęgła w Mitsubishi tak nie miałam, co o tym sądzicie?
Biegi wchodzą bardzo dobrze na postoju z zapalonym i zgaszonym silnikiem , podczas jazdy - przyspieszania - też jest wszystko ok 1..2..3... wchodzą dobrze , problem pojawia się gdy chcę zmienić z 3 na 2 nie chce wejść jakby coś lewarek trzymało dopiero gdy auto zwolni wrzucam z 3 na 1 na sprzęgle i 2 wchodzi.
Czyli po kolei biegi działają ,tylko nie działa redukcja z 3 na 2
Synchronizator ? Co jest grane ?
Dodam że w skrzyni nic nie huczy, trze itp (cisza)
Proszę o pomoc jakieś porady.
a nie ma tam jakiegoś "jabłka" pod lewarkiem które można wymienić?? (Tak było w cinquecento 1100 takie plastikowe kółko i było wytarte biegi nie wchodziły)
A jeśli nie synchronizator to co może być jeszcze
Czasami urywał albo odczepiał się wodzik prowadzący od dźwigni do skrzyni, ale jeżeli pozostałe biegi wchodzą to nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Zepsuty synchronizator objawia się się najczęściej zgrzytem podczas redukcji. Naprawa jest nieopłacalna, chyba że zrobisz to sam.
Wymiana skrzyni to ok 700-800zł z robocizną. Ważne żeby wlać odpowiedni olej 75w80, bo mi po wymianie skrzyni wlali 10w40 i synchronizator padł po roku.
U ciebie mógł sie rozsypać całkiem synchronizator i pewnie się gdzieś zakleszczył bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Właśnie u mnie żadnego zgrzytania nie ma .
Raczej będę chciał zrobić to sam tylko dokładnie nie wiem gdzie się znajduje ten synchronizator wiem że w skrzyni i że trzeba ją rozpołowić i pytanie jest takie czy będzie widać ten "rozsypany" synchronizator bo jak nie to który to jest od 2 biegu ??
I gdzie mogę taki dostać i ile będzie kosztował ?
Będę wdzięczny o jakieś może foto skrzyni i link tego synchronizatora ?
Z góry dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum