Wysłany: Nie Sty 06, 2013 15:14 [R75] Jak zamknąć samochód bez akumulatora?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Czy jest możliwość zamknięcia samochodu bez akumulatora? Np. jak chce się naładować w nocy i trzeba zostawić autko pod blokiem.
Myślę, że jest możliwość tylko jak to zrobić?
Otworzyć maskę, zamknąć z kluczyka, wyjąć akumulator, zamknąć maskę a potem da radę otworzyć przekręcając kluczykiem zamek?
Chyba, że po wyjęciu akumulatora normalnie da się przekręcić zamek kluczykiem do zamknięcia.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 15:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Drzwi spokojnie potem otworzysz kluczykiem, także albo przy otwartej masce zamknij auto i wyjmij akumulator, albo normalnie wyjmij a potem ręcznie zamkniesz/otworzysz autko.
ja teraz tak właśnie mam- wypiąłem aku wymontowałem rozrusznik i po prostu zamknąłem drzwi kluczykiem ale chyba tak da się tylko zamknąć drzwi od strony kierowcy choć głowy za to nie dam.
tetigon, no tak jasne, pozostałe drzwi oprócz kierowcy trzeba zapewne pipkami pozamykać bo przecież centralny nie zadziała bez akumulatora.
Dzięki Wam.
tetigon, no tak jasne, pozostałe drzwi oprócz kierowcy trzeba zapewne pipkami pozamykać bo przecież centralny nie zadziała bez akumulatora.
Dzięki Wam.
Pipkami hehe no tak nie pomyślałem chciałem na szybko napisać odp....
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 21:00
Ja dzisiaj musialem rozlaczyc aku. Udalo mi sie zamknac auto kluczykiem niestety przy otwieraniu zaczela obracac sid wkladka i mam problem bo zamek jest tylko w drzwiach kierowcy
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 23:05
Dzieki Senior
Tak sie zastanawiam czy bedzie duzo zabawy z wymiana/naprawa zamka?
Ew. Czy zamek bedzie pasowal od anglika? Bo po przelozeniu raczej wszystkie pozostale rygla racsej beda sie otwierac bez problemu i centralka nie powinna fisiowac?
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 09:37
wschodni napisał/a:
Czy zamek bedzie pasowal od anglika?
do Twoich drzwi nie będzie pasował jak chcesz mieć otwieranie na kluczyk, bo anglik w tych drzwiach nie ma mechanizmu współpracującego z kluczykiem.Moim zdaniem ta usterka jest do naprawy bez wymiany zamka.
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 14:15
wschodni napisał/a:
Czy mozna jakos wymontowac wkladke zamka bez rozbierania calych drzwi?
nie trzeba rozbierać całych drzwi , wystarczy zdemontować boczek/tapicerkę a następnie wymontować kasetę klamki .Może to nie wkładka a łącznik zamka wypadł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum