no to wiem , ale czy przy nim niesprawnym splywa wlasnie powrotem to paliwo miedzy filtrem paliwa a pompa??
a na odcinku miedzy bakiem a filtrem zaworek zwrotny uwazam mialby sens jedynie przy samym baku, a przed filtrem jest tylko po to zeby grucha w dobra strone pchala paliwo
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 23, 2013 13:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no to wiem , ale czy przy nim niesprawnym splywa wlasnie powrotem to paliwo miedzy filtrem paliwa a pompa??
a na odcinku miedzy bakiem a filtrem zaworek zwrotny uwazam mialby sens jedynie przy samym baku, a przed filtrem jest tylko po to zeby grucha w dobra strone pchala paliwo
Nie koniecznie. To może być tak jak podczas spuszczania paliwa z baku za pomocą wężyka. Jak ujście wężyka jest poniżej dolnej krawędzi filtra, to może zaciągnąć paliwo z filtra. Ale mogę się mylic.
To może być tak jak podczas spuszczania paliwa z baku za pomocą wężyka. Jak ujście wężyka jest poniżej dolnej krawędzi filtra, to może zaciągnąć paliwo z filtra. Ale mogę się mylic.
no ma to sens co mowisz, ale obserwowalem ostatnie kilka dni rozne zzachowania i jednak splywalo tylko sila grawitacji to co od wejscia filtra.
a majac zalozone zaworek, gruche i filterek wystepowalo czasem gorsze zjawisko. jak sie zapowietrzyl i splynelo do baku, to odpalalem pochodzil chwile i gasl.
okazalo sie ze przepala to co w filtrze i miedzy filtrem a pompa, a nie doszlo nowe paliwo bo musial napelnic filterek i gruche
U mnie po odpaleniu często pochodzi kilka sekund i gaśnie.
no to moze to byc to samo. zakladajac ze splynie od filtra do baku, to jak krecisz to wezykiem idzie raz dwa, a przez gruche i filterek troche mu zajmuje zanim sie napelni i pojdzie dalej. wiec u mnie gasl po chwili bo byl za duzy "odstep" w wezach bez paliwa
Jednak musiałem powrócić do gruchy. Bez gruchy jak odkręciłem korek wlewu paliwa to paliwko zeszło i nie chciał zapalić. Trzeba było długo kręcić. Także u mnie bez gruchy nie działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum