Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 16:04
Należy odchylić nadkole w przedniej jego części , można odchylić troszkę zderzak z boku , sam zbiorniczek jest zamocowany na dwóch plastikowych kołkach/wciskach , po ich wyjęciu zbiorniczek należy podnieść delikatnie do góry wychaczając go z takich zaczepów/wieszaków
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
koledzy mam pytanie mam zwykły zbiornik spryskiwaczy z jedna pompką, chce zamontować spryskiwacze wysokociśnieniowe do reflektorów przednich, co potrzebuje? wystarczy że wymienię zbiornik na ten który ma 2 pompki ? np http://allegro.pl/pompka-...2987296955.html ? jest jakaś oryginalna wtyczka do podłączenia pompki pod spryskiwacze reflektorów ? dyszę będę montował z innego samochodu bo ciężko dostać do R75 po lifcie dysze oryginalne
zbiornik jest przystosowany do dwóch pompek, więc kupujesz pompke od BMW za 20 zł nową w sklepie wkładasz i................. i dalej niech ktoś pomoże ale prawdopodobnie masz wolną wtyczkę pod , która ją podłączasz
[ Dodano: Pią Lut 08, 2013 17:40 ]
tylko u mnie na tej kostce nie ma prądu - chyba, że to nie ta kostka, niech dalej ktoś pomoże
_________________ "bo gdybym zginął to opiekuj się moją rodziną..."
haszczyc, tak jak piszę pazdzi0h, kup samą pompe od bmw i to wystarczy. Wyciągasz swój zbiorniczek i nawiercasz otwór, a reszta czyli uchwyty trzymające silniczek są
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
oo dzięki chłopacy dzięki wam zaoszczędzę ponad 150zł pytanie jak z podłączeniem czy jest wtyczka, zastanawiam się nad dyszami jeszcze z którego samochodu zamontować hm
pazdzi0h, pompka działa co 5 włączenie spryskiwaczy maski i tylko po włączeniu świateł więc może musisz mieć odpalone światła aby pojawiło się napięcie na wtyczce
szczerze to nie wiem, wydaje mi się ze pompka jest wydajniejsza(chyba nawet gdzieś o tym czytałem), ale wydaje mi się, że konstrukcja spryskiwacza pozwala na zwiększenie ciśnienia
może zastosuj spryskiwacze od Renault Megane, wizualnie bardzo podobne jak w R po lifcie
[ Dodano: Pią Lut 08, 2013 19:06 ]
Renault Megane od 2002r
ciężko od megane dostać na allegro, myślę zakupić takie uniwersalne wykorzystać same dyszę i rurki bo jak widać spryskiwacze bez problemu powinno się zamontować jeśli chodzi o zamocowanie http://allegro.pl/spryski...3007281426.html
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Pią Lut 08, 2013 19:46
Ja montowałem oryginalne spryski, bo kupiłem nowy zderzak. Pompka za 20 zł bez problemu sobie z nimi poradziła. Lecz z tego co wiem to trzeba odpalic opcję w T4 aby pryskała co 5 raz,ja nie miałem czasu na to i podłączyłem dwie pompki pod jedną wiązkę (minus iż szybciej płyn ubywa )
Panowie a ja mam takie pytanie czy w zbiorniczku spryskiwaczy znajduje się czujnik poziomu płynu . Pytam bo nie chcę zwalać zderzaka żeby to sprawdzić i ostatnio jak wracałem z Niemiec to pechowo skończył mi się w połowie drogi, a u nich niestety tani nie jest a trzeba było kupić bo pogoda fatalna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum