Wysłany: Pią Lut 15, 2013 12:28 [R 214] problem z odpaleniem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam, mam problem z moim Roverem 214.
Ma problemy z odpalaniem an zimnym i cieplym silniku, iskra idzie bo kreci kreci az akumulator pada....oczywiscie zdazaja sie cuda ze odpali ale to juz mnie lekko mowiac wkurza...2-3 mies temu wymienialem świece, kopułkę,kable,cewke. Jakies 2-3tyg temu mialem to samo z odpalaniem i stwierdzil ze kostki na cewce byly zasniedziale i przetarl je i wszystko pozniej odpalal za "pierwszym"....nawet dzis rano jak jechalem do sklepu to odpalil za pierwszym i pozniej zostawilem go na dworze bo mialem jeszcze pozniej jechac (stal na dworze doslownie 40 min) i wsiadam do samochodu i Dup**....
jakies porady/pomoce ?
Ostatnio zmieniony przez szoso Nie Lut 17, 2013 17:28, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 12:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W moim przypadku auto paliło od kopa w największe mrozy, później z dnia na dzień nie chciało odpalić na amen, a cały układ zapłonowy sprawny, palił raz na 100 prób. Jeden mechanik spędził nad nim 4 dni i rozłożył ręcę. Zabrałem auto do okręgowego mistrza roverowego który stwierdził że w podobnym przypadku musiał wymienić cała instalacje elektryczną, ale jeszcze czekam na wieści.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum