Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1994
Mam pytanko miałem pusty bak zatankowałem 17 litrów zrobiłem moze 50 km i wskazówka jest na czrwonym polu to oznacza rezerwe czy brak paliwa Ile litrów nma rezerwa??
Ostatnio zmieniony przez Riko Wto Lut 26, 2013 09:30, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 22:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie w 216 cabrio też czasem dziwnie pokazuje ilość paliwa, często pomaga odkręcenie na chwile korka wlewu paliwa.
Mam szczelny bak i przy otwieraniu automatycznie zasysa powietrze, bo w środku robi sie dekompresja. Zobacz czy pomoże, jeśli tak to proponuje nie dokręcać korka do końca.
Po kilku ostatnich moich tankowaniach wyszło mi, że skoro w 214 bak ma 50 l to gdy wskazówka jest na czerwonej kresce to oznacza, że w baku zostało jeszcze 15 l paliwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum