Wysłany: Nie Mar 03, 2013 11:55 [r 220 sdi] wykręcanie świec żarowych
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
siemanko, jak to jest z tymi świecami? trudno je wykręcić? słyszałem, że w niektórych wersjach łatwo się ukręcają i poźniej jest duży problem. Mam zamiar wymienić swiece, bo po odpaleniu obroty wynoszą około 1000 za chwilę spadają i są trochę nierówne, po rozgrzaniu silnika jest okej, wiec wydaje mi się, ze to swiece. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 03, 2013 11:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kolego przemekz, polecam lekturę forum, czytać czytać i jeszcze raz czytać, tematów dużo i rozwieją wszelkie Twoje wątpliwości, jest kilka sposobów na sprawdzenie świec, bardzo prostych sposobów. Szarpanie po odpaleniu mogą powodować jak najbardziej świece, jak i inne rzeczy, więc przed rozkręcaniem lepiej to sprawdź.
Co do ukręcania to tak jak w każdym innym samochodzie, jeśli mają 10lat na karku to lepiej się do tego przyłożyć na spokojnie, lekko rozgrzać silnik, użyć jakiegoś WD, dobrej nasadki itd. Urwana świeca to bardzo duży problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum