Wysłany: Sro Mar 20, 2013 06:36 [R214] zgubiony kluczyk i pilot
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich klubowiczów. Wczoraj żona zgubiła kluczyki razem z pilotem od Roverka 214 Si z 1996. Niestety nie mam zastępczego. Udało mi się otworzyć auto ale nie potrafię zdjąć blokady kierownicy w celu holowania. Do domu mam 50 km i koszty lawety są dość duże. Mam pytanie czy można zdjąć blokadę kierownicy i gdzie kupić nową stacyjkę z immo. Z góry dziękuję za pomoc. Gryjan.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 20, 2013 06:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nowej stacyjki raczej nie kupisz, ale można z demontażu kupić cały komplet potrzebny do odpalenia auta wraz z wkładkami drzwi, bagażnika oraz korkiem wlewu paliwa za ok 300 zł (+/- 50zł). A co do blokady kierownicy, musisz zdemontować stacyjkę. Nie wiem jak to wygląda ze strony technicznej.
Możesz dać także ogłoszenie ze zgubiono kluczyki, ale uważaj, podawaj tylko nr kontaktowy i nie umawiaj się w domu na odbiór kluczyków.
gryjan, do kolumny kierowniczej stacyjka przymocowana jest obejmą na 2 śruby i przy tej obejmie ze stacyjki wystaje bolec, który blokuje kolumnę. Musisz więc odkręcić, bądź zerwać te 2 śruby.
Być może holowanie nie będzie potrzebne. Do metalowej obudowy stacyjki dokręcony jest od tyłu na zwykłe śrubki krzyżaki element z wystającym elementem, który po przekręceniu powoduje rozruch. Czasami immo nie blokuje i być może uda Ci się w ten sposób uruchomić silnik. Komuś tak się udało uruchomić auto (nie pamiętam już komu), warto spróbować.
Wysłany: Czw Mar 28, 2013 20:06 Re zgubiony kluczyk
Witaj
Immo w tym aucie to śmiech na sali kiedyś miałem 214 piloty lucas-a i pierwsze co zrobiłem to pozbyłem się ustrojstwa. Dorób kluczyk na podstawie wkładki z zamka. Większość zakładów dorabia tak kluczyk. W temacie immo mogę ci pomóc, jak by co.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum