To raczej kiepski pomysł Kolinie pytać, o pomysł na biznes na forum Jeżeli chcesz mieć dochodowy interes to musisz wymyślić coś czego jeszcze nie ma i na co nikt inny nie wpadnie Takie są reguły rynku mikro i makro ekonomii Jakby wszyscy się tak chcieli dzielić pomysłami na inwestycje to doszłoby do rozregulowania naszej jakże solidnej gospodarki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wszytko jest chyba najbardziej uwarunkowane od finansow na start. I oczywiscie pomysl. Ja np kiedys myslalem o zalozeniu sklepu internetowego z kumlem ktory jest mechanikiem i ma duzo tanich czesci oprucz tego pokombinowac jakies tanie czesci tuningowe. Naszczescie nie wypalilo bo sie scielismy i okazalo sie jaki z niego kumpel...
_________________ "...Ja Żyje Jak Chce I Nic Nie Muszę Bo Mam Czystą Dusze...."
Odświeżam temat. może niech formuowicze napiszą kto w jakiej branży pracuje. Sklep, firma, bądź z czego się utrzymuje. Sam zastanawiam się nad własną działalnością i szukam pomysłu na interes. Oczywiście szukałem już po necie i forach biznesowych ale tam piszą ogólnie o piernik wie czym. Nie chodzi mi też o to by mi ktoś podał biznes plan. Raczej pomysł na sklep, usługi produkcje, którą sam sobie przeanalizuje.
Polecam produkcję degrengolady. Raczej na eksport, ale tylko na Antarktydyę i do Afryki. Na pozostałych kontynentach rynek jest już nasycony lub nie ma popytu na produkty tego typu.
Szczerze mówiąc nikt Wam w tak podanym zapytaniu skutecznie nie pomoże. Nie na tym forum Własnego pomysłu na siebie nie dostaje się od innych, szukać go trzeba w swoim wnętrzu. Później potwierdza się analizami i w końcu samym działaniem.
Własnego pomysłu na siebie nie dostaje się od innych, szukać go trzeba w swoim wnętrzu.
Prawda, ale jak wyżej pisałem
Pingiel napisał/a:
Nie chodzi mi też o to by mi ktoś podał biznes plan.
Po prostu napisz czym się zajmujesz na co dzień( jeśli tylko masz na to chęć ). Ja sobie przemyśle czy to może wypalić na moim terenie.
Ja obecnie pracuję na zbrojarni w niemczech i z jednej strony to dochodowy interes ale rynek jest nasycony. Mógłbym otworzyć sklep ze spawarkami itp. ale castorama tu mnie bije tym bardziej że jest mały popyt na ten sprzęt.
najpierw zastanow sie na czym sie znasz, jesli chcesz zaczynac "tanim kosztem" to co bedziesz umial robic bez zatrudniania pracownikow (fachowcow w danej dziedzinie), potem zastanow sie do czego masz latwy dostep (asortyment, wyposazenie) i potem mysl czy w Twojej okolicy to ma sens.
wszystko zalezy od czlowieka, jak ktos ma dryg do szycia to nie otworzy warsztatu samochodowego ale krawiecki (i na odwrot)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum