Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 13:00 Re: [45 400 420 Sdi Di D SD iTD] Tanie osłony przegubu
Tomi napisał/a:
(mam nawet takie w magazynie... tylko ciągle nie mam czasu tego pokatalogować)
Tak to jest chyba jedyny mankament tych przegubów. Powinienem zasugerować przy zakupie przegubu lepszą osłonę. Ale przeguby są o.k.
Fajnie by bylo Tomi, gdybys znalazl ta chwile i wrzucil do oferty sklepu jakies dobre, alternatywne oslony, bo same przeguby faktycznie sa ok
Jezdze obecnie na obu przegubach od Ciebie, ale w jednym po niecalych 6 miesiacach juz jest dziura w oslonie..
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 13:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hehe jak już kończyłem tę nierówną walkę z opaskami, wpadłem na genialny pomysł jak je założyć. Być może tak się powinno robić, tylko nikt mi o tym nie powiedział... Przez przedostatni otwór wkładasz cienki wkrętak płaski, zapierasz o przedostatni ząbek na opasce i naciągasz. Sama wskakuje na swoje miejsce.
Za jakiś czas będę robił drugą, gdyż guma wygląda już na mocno zmęczoną... Zobaczę ile czasu mi to zajmie.
Boję się jedynie, że za mocno dokręciłem końcówkę dolnego wahacza. Niestety nie mam klucza dynamometrycznego... więc kluczem na ramieniu około 40 cm ciągnąłem z siłą "na oko" 30-40kG. Mam nadzieję że nic mi nie odpadnie
Panowie nie wiecie czy Rover 400 z silnikiem 1,6 ma takie same osłony przegubów zew. co 1,4 ? kupiłem od 1,4 bo 1,6 jest przekreślony w katalogu. Symbol to 3400656
proszę o pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum