Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Hej
Mam spory problem z R220SDi
Diagnoza: padnięty nastawnik pompy wtryskowej(po objawach: nie odpala, z przewodów do wtrysków tylko kapie).
Znalazłem koło siebie człowieka który się tymi sterownikami/nastawnikami zajmuje.
Przy rozmowie usłyszałem tylko "odkręcić śruby i przywieźć-sprawdzimy"... no to niewiele myśląc wyrwałem to z auta i zawiozłem...
nawet nie przyszło mi do głowy, że pozycją tego nastawnika ustawia się dawkę
Pytanie jest takie: Jak to ustawić jak już przyjdzie sprawny nastawnik?
w VW podobno radzą sobie z tym za pomocą vaga, nie znalazłem jak to się robi w Roverku
Poradzi ktoś?
Ostatnio zmieniony przez twenty Pią Kwi 12, 2013 18:24, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 12, 2013 17:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pytanie jest takie: Jak to ustawić jak już przyjdzie sprawny nastawnik?
Poradzi ktoś?
przede wszystkim trzeba było porobić 3-4 znaki lub nacięcia, teraz to trochę po ptakach - musisz przykręcić go równo, w takiej pozycji jak był poprzednio + regulacja na słuch i pracę silnika, obroty itp... najlepiej podłącz się kompem jak Szoso napisał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum