Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 19:44 [R214 i ] Kierunkowskaz , bezpiecznik, przekaźnik,brzęczenie
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam.
Pojawił się u mnie problem z roverkiem. Na początku przestały działać zegary.... wina spalonego bezpiecznika 10A nr 1 pod kierownicą. ok zmieniłem go. Pojechałem umyć auto i bach ... znowu spalony bezpiecznik. Sprawdzam wszystko. I doszedłem do tego że gdy prawy migacz włączam to coś brzęczy i nie świecą się migacze po lewej stronie. Doszedłem do tego że "przekaźnik" (czy przerywacz.. nie wiem co to jest... taka kostka z 3 pinami chyba .. ciemno jest... nie widziałem wiecej. znajduje się ona przy bezpiecznikach pod kierownicą) "brzęczy" przy włączonym lewym migaczu.... przy prawym wszystko ok. I teraz mam problem. czego szukać? przetartej wiązki? Szczura pod maską czy jeszcze czegoś innego? Czy to ten przekaźnik nie jest ok?
Ostatnio zmieniony przez Tomexo Pon Kwi 22, 2013 20:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 19:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zdjąłem gumkę i tam ze dwa kable ppoizolowane sa bo widać że przedarte mogły być ale zwarcia nigdzie nie ma szans zrobić tam. Z tego co teraz widze... ciemno jest ... z lampki to widze... a "przekaźnik"
nadal brzęczy
z wiązką wszystko w porządku , próbowałem odłanczać wtyczki ale nic to nie pomogło. Przerywacz na lewym migaczu normalnie tyka a na prawym brzęczy i nie świecą one. Czy ktoś wie co mu dolega?
[ Dodano: Sob Kwi 27, 2013 11:50 ]
Pajączek sprawny(kabelek bespośrednio w kostke i to samo) , przerywacz sprawny(tak samo jak z pajączkiem) więc chyba zostają kable... tylko jak sprawdzić który jest zły?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum