Witam, jestem nowym kierowcą oraz użytkownikiem forum, w przyszłości mam nadzieję, że przyjdzie i czas na członkostwo w klubie
Szukając auta, odpowiedniego dla nowego kierowcy kierowałem się tym aby było dość małe i fajnie wyglądało. Pewnego razu na parkingu przy supermarkecie w oko wpadł mi Rover 25, wróciłem do domu i zacząłem przeglądać alledrogo no i niestety okazał się nie na moją kieszeń, więc poszukałem czegoś tańszego z marki Rover i w oko wpadł mi R200. Mały, zgrabny i zrywny a do tego dość oszczędny
Tak oto trafiłem na już dziś mojego R214i w kolorze JAX.
Auto z 1999 roku, 1.4 75km w zupełności wystarczający jak na pierwsze auto. W dniu zakupu na liczniku biło 172 tysiące przebiegu.
Na dzień dzisiejszy (22.04.2013) wymienione w aucie zostało:
+ opony - całosezonowe Hankook H730 195/50 R15
+ alufelgi 15" Rover
+ palec rozdzielacza + kopułka
+ kable WN + świece od NGK
+ olej i płyn hamulcowy
Plany na przyszłość:
- przerobienie grilla (wyłamanie szczebelków i wstawienie siatki - znaczek zostanie na swoim miejscu) oraz wymiana na tę sam siatex w zderzaku
- kupno tylnej blendy w chromie
- założenie nakładki na rurke wydechową
- białe boczne kierunkowskazy
- "odpomarańczowienie" przednich kierunków
- wsadzenie do środka skurzanych foteli
- montaż lusterek od R25
- polakierowanie czarnych listew, lusterek i lotki w kolorze nadwozia (a może i klamki?)
Jak widać lista dość spora i ciężko będzie zrobić wszystko "na raz" ale mam nadzieje, że razem jakoś damy rade
No i kilka zdjęć mojego oczka w głowie, trochę zakurzony i sceneria też nie miażdzy ale to tak na szybko
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez MaReK Pią Sty 10, 2014 18:22, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak, palec popychacz sprawdza się w innej dziedzinie życia
rzecz jasna, nie wiem o czym ja myślałem gdy to pisałem.
swoją drogą to mam pytanie odnośnie odbarwiania kierunków z przodu. Mogą się o to przyczepić na przeglądzie? Albo przy jakiejś kontroli? Do środka oczywiście chromowane świecące na pomarańczowo żaróweczki
Dzięki wielkie, po wypłacie odrazu zajmę się grillem i za jednych razem kloszami bo wydaje mi się, że bez pomarańczowego, pod mój kolor będzie wyglądać to bomba
DENIZOTAC napisał/a:
Powodzonka w Planach
A radyjko Philipsa z Biedronki Podobno dobrze gra i cena dobra .
Jak u cb gra bo kol chce je kupić ?
No tak, cenowo rewelacja - 149zł. Jedyne co może w nim przeszkadzać to brak czytnika płyt CD, ale mi to akurat nie sprawia problemu Karta SD wsadzona pod panel radia i nie trzeba się o nic martwić.
Jak gra hmm.. mi się wydaje, że dobrze a za tą cene to naprawde dobry sprzęt. Nie wiem co za głośniki mam w aucie ale jest OK aczkolwiek przy wyższych basach zaczynają grać mi też plastiki w drzwiach głównie ten przy klamce - jak będzie cieplej i będę robił poprawki na drzwiach to zajrzę tam do środka by się tego "brzdęku" jakoś pozbyć - a może macie jakieś pomysły?
Tak więc niech kol śmiało kupuje bo warto Jedyny problem to wyciąganie panelu - ciężko schodzi, ale i na to po kilku próbach znajdzie się sposób
Jaką siateczkę polecacie? czarna czy "chrom" ? w zderzaku jest ciemna więc chyba by jasna zbyt nie pasowała i trzeba by się zająć też wymianą tej na dole.. Co o tym myślicie?
Do Twojego koloru walnąłbym srebrną zarówno w grilla jak i w zderzak, przy okazji podniósłbym zderzak przy lampie, bo ta szpara strasznie rzuca się w oczy
Pogoda dopisała, czas wolny trzeba było spożytkować, niestety nie było go na tyle aby zrobić jeszcze kierunki na biało ale tym zajmę się w następny weekend jeżeli pogoda pozwoli a w między czasie jeszcze może końcówka na rurę wydechową zawita
Po zdjęciu zderzaka okazało się, że belka która go podtrzymywała była wgnieciona i stąd ta szpara pod reflektorem. Naprostowaliśmy ją metodą "na nogę" i udało się uzyskać zadowalający efekt. A jak się Wam podoba całość? Mogę tylko dodać, że w rzeczywistości wygląda to jeszcze fajniej
Pytanie trochę z innej beczki, mianowicie wacham się czy lakierować listwy, lotke i lusterka oraz maskownice halogenów w kolor budy czy darować sobie? Czy da się dobrze zrobić to na tyle dobrze by nie odpadał lakier po chwili? Bo podejrzewam, że u lakiernika sporo by za to wzieli.. + małe poprawki na drzwiach to ładnie bym zapłacił..
Ile tak +- może wynieść mnie lakier w sprayu + podkłady do tego typu zabawy? Może się z Was ktoś orientuje w cenach bo ja nie bardzo..
Być może macie jeszcze jakieś pomysły jak dodać odrobinę świeżości temu staruszkowi?
Ile tak +- może wynieść mnie lakier w sprayu + podkłady do tego typu zabawy? Może się z Was ktoś orientuje w cenach bo ja nie bardzo..
na allegro sa gotowe zestawy do malowania np tu tyle ze bez szpachli zamowic http://allegro.pl/super-o...3215008157.html ale bym niemalowal zaslepek od halogenow i lusterek
[ Dodano: Sro Maj 08, 2013 15:08 ]
Toksyn napisał/a:
Być może macie jeszcze jakieś pomysły jak dodać odrobinę świeżości temu staruszkowi?
to jeszcze dodam ze jak bys zmienil lusterka od r25 juz fajnie by bylo
Lustra od 25 bedana 100% tylko problem jest taki ze w tym kolorze nie dostane, czarne beda z polyskiem i niewiem czy to by pasowalo, a moze jakis inny kolor wg Was moglby wygladac ladnie?:) w glowie byly tez lusterka M3(?) w chromie ale to by wygladalo chyba tandetnie..
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
nawet czarne matowe, jedyne jakie widziałem i właśnie się zastanawiam, bo są elektryczne a jak wiadomo w r200 nie ma instalacji. I teraz pytanie, czy dla kogoś kto ma pojęcie w tej dziedzinie to będzie wyzwanie? Czy raczej więcej będzie roboty z przełożeniem tych kabli niż z samym podłączeniem? I co w takim wypadku byłoby potrzebne? Z tego co się orientuje to dodatkowy przełącznik, ale tylko 1 czy jest jeszcze jakiś drugi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum