Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 147 Skąd: Kielce
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 13:52
Podepnę się pod temat
Czy do R25 takie nakrętki na zimę będą dobre? Nie mam jeszcze felg, więc nie wiem jakie mają końcówki , a po lekturze poprzednich postów mam lekki mętlik w głowie. Na lato mam oryginalne alu.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 13:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A ja mam pytanko.Przy zakupie autka dostałem alu na lato z oponami.ALE przy założeniu i przykręceniu nakrętek,nie są one dokręcone do końca(w nakrętce zostaje ok.5 zwojów gwintu)szpilka nie wystaje po za nakrętke.
Proszę o pomoc."R"416 si
Mianowicie - jakie nakrętki powinny iść do felg mg zr (ten wzór: http://i677.photobucket.c.../DSCF4029.jpg), na internetach znalazłem coś takiego - http://img12.allegroimg.p...5/83/2990558305 , na chwilę obecną zakręciłem felgi na nakrętki kuliste, ale jako że jestem bardzo strachliwy mam pytanie - czy będzie ok? Mam też stożkowe nakrętki ale jakoś nie bardzo mi się widzą w tej feldze imo kuliste lepiej docisną felgę do piasty, ale czy nie będzie problemów z samoistnym odkręceniem?
Czytając te posty troszkę się zaniepokoiłem tym, że powinno się stosować róże nakrętki, ale chyba nie ma to zbyt wielkiego znaczenia. W moim Roverku mam oryginalne alusy na lato i nakrętki takie jak znalazłeś na sieci. Na zimę zakładam stalowe od Opla (jak kupowałem gościu sprawdzał w jakimś katalogu i stwierdził, że będą pasowały) z wyższą oponą i przykręcam tymi samymi śrubami. Zaliczyłem już tak 3 sezony i żadne koło się nie odkręciło. Nie wiem, może jak jest źle dobrana felga stalowa, może śruby mają znaczenie...
Znaczenie ma najbardziej stozek lub kula. zle dobrane po pierwsze moze niszczyc otwory w feldze, po drugie przy niedobranym otworze centrujacym moze zaczac bic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum