Sorki chciałem pomóc tylko. Myślałem że takie cos jak czujnik stopu nie ma znaczenia jaki to silnik. A swoja droga za to "maleństwo" prawie 280zł to kradzież w biały dzień.
A od R400 czasem nie podejdzie http://www.tomateam.pl/sk..._dzial=-&c=1482 Są dość podobne i całkiem możliwe, że przy niewielkich przeróbkach mógłby podpasować. Tym bardziej, że w zamienniku "Topran" kosztuje ok. 25zł.
Mam w zapasie taki włącznik od R400. Jak zdemontujesz swój, to możemy porównać wymiary.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 149 Skąd: Lipno
Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 05:01
Witam
Dzięki za zainteresowanie tematem. Czujnik ten jest sprawny, tzn. światła hamowania Stop są. Czytałem jednak na forum, że może on także odpowiadac za "mułowatośc" autka i stad pomysł aby go wymienic. No ale cena jest dosyc zaporowa
za mułowatość nie będzie odpowiadał ... jeśli druga para styków jest uszkodzona, to komputer dostaje informację, że jest naciśniety STOP i po prostu odcina "ciąg" . Pomaga wtedy dwukrotne naciśniecie pedału gazu o ile kojarzę, lub zwarcie tych kabelków przy czujniku, co odpowiadają za sygnał do komputera.
Rozwiązania problemu z mułowatoscią szukaj w innym miejscu ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum