Wysłany: Sro Maj 01, 2013 13:17 [Rover 200] Zimny silnik, brak wolnych obrotow
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam kolejny raz
Podczas porannego palenia auta i nie tylko gdy odpalam auto na benzynie autko chodzi normalnie przez jakies 5 sekund po czym gasnie, wystepuja nierowne wone obroty, gdy silnik jest goracy auto na benzynie po odpaleniu nie gasnie i chodzi normalnie. W czym moze byc problem?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 01, 2013 13:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podejrzewam czujnik temperatury ( ten na ECU ) czyli ten co pokazuje wskazania temperatury do komputera. Pewnie gdy jest zimny, to czujnik widzi, że silnik jest już rozgrzany i nie włącza ssania. I dlatego Ci gaśnie lub nie równo chodzi.
Odrzucam silnik krokowy bo te objawy występowały by cały czas ( zimny lub ciepły ) a zwłaszcza nie równa praca silnika ( skaczące, wieszające ) się obroty.
Jestem zielony i nie wiem gdzie dokladnie znajduje sie ten czujnik teperatury jezeli mozecie to powiedzcie
Jezeli go odpale to musze przez chwile trzymac go na gazie zeby nie zgasl, po jakims czasie kiedy juz rusze silnik strasznie szarpie, czasem gasnie jezeli zdejme noge z gazu, robi strasznie gwaltowne ruchy kurde nie wiem jak to jeszcze opisac
Ponawiam temat. Nie moge znalezc nigdzie ponownego tematu. Czujnik temperatury ten na ECU co kolega wyzej pisal wyminilem i dalej gasnie na zimnym na benzynie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum