Przedstawiam swój nowy nabytek jest to Rover 200 2.0 SDi. Nie łapię się jeszcze w tym czy to czasami nie jest 220. Mam nadzieje że ktoś mi to wreszcie wyjaśni. Samochód kupiłem od pierwszego właściciela w Polsce. Sprowadzony 4 lata temu z Niemiec.
Specyfikacja:
Marka / Model - Rover 200
Pojemność silnika - 2000
Liczba koni -105
Rocznik -1999
Paliwo - Olej Napędowy
Modyfikacje:
Styling - Seria
Tuning Mechaniczny - Seria
Wnętrze - Seria
Car Audio - Seria
Zawieszenie / Hamulce - Seria
Wyposażenie:
1. Klimatyzacja
2. ABS
3. 2 x Elektryczne szyby przód.
4. Elektryczne lusterka
5. Elektryczny Szyberdach
6. Wspomaganie kierownicy
7. 2 razy airbag
8. Hak
9. Regulacja Kierownicy.
Plany:
1. Car Audio z wyciszeniem
2. Większa Fela.
Jest to mój pierwszy samochód w silnikiem diesela. Wcześniejsze moje samochody to Daewoo Lanos i Daewoo Leganza. Mam nadzieje że to będzie samochód który posłuży mi jeszcze kilka lat. Samochód jeszcze nie przerejestrowany.
W momencie tworzenia tematu samochód ma 226569 KM przebiegu.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 13:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ładny wygląda na zadbanego Z wizualnych poprawek zapodałbym mu alufelgi, nawet seryjne roverowskie i wyglądałby jeszcze lepiej Co do przebiegu, to jeszcze wiele przed nim
Aaa no i skombinuj sobie zaślepkę halogenu z przodu
Twój R to 200 2.0 SDi .... oznaczenie 220 SDi było do rocznika modelowego 97 aczkolwiek fizycznie to to samo auto dalej ... mogą b yć jedynie drobne różnice w detalach albo wyposażeniu.
ładny wygląda na zadbanego Z wizualnych poprawek zapodałbym mu alufelgi, nawet seryjne roverowskie i wyglądałby jeszcze lepiej Co do przebiegu, to jeszcze wiele przed nim
Aaa no i skombinuj sobie zaślepkę halogenu z przodu
Alufelgi będą na pewno ale dopiero na wiosnę razem z oponami letnimi kupie bo tu z przodu mam nówki sztuki zimówki a na tyle jakieś letnie troszkę zjeżdżone. A jeśli chodzi o zaślepkę to na pewno kupię bo chciałbym tam ładnie wkomponować światła dzienne okrągłe. I tu pierwsze moje pytanie czy ktoś już tak robił bo chciałbym wiedzieć jak to będzie wyglądało.
Brt napisał/a:
Witamy
Twój R to 200 2.0 SDi .... oznaczenie 220 SDi było do rocznika modelowego 97 aczkolwiek fizycznie to to samo auto dalej ... mogą b yć jedynie drobne różnice w detalach albo wyposażeniu.
Wielkie dzięki za wyjaśnienie. A jeszcze jedno pytanie są na wyposażeniu grzane lusterka? Bo szczerze mówiąc nie ma nawet teraz jak sprawdzić.
A jeśli chodzi o zaślepkę to na pewno kupię bo chciałbym tam ładnie wkomponować światła dzienne okrągłe. I tu pierwsze moje pytanie czy ktoś już tak robił bo chciałbym wiedzieć jak to będzie wyglądało.
A jeśli chodzi o zaślepkę to na pewno kupię bo chciałbym tam ładnie wkomponować światła dzienne okrągłe. I tu pierwsze moje pytanie czy ktoś już tak robił bo chciałbym wiedzieć jak to będzie wyglądało.
Lusterka elektrycznei sterowane prawdopodobnie będą też podgrzewane. Podgrzewanie działa po przekręceniu stacyjki, a czy lusterka rzeczywiście grzeją, to mozesz sprawdzić, bo będą wyraźnie ciepłe dotknij ręką przed odpaleniem auta a później chwilę po odpaleniu ... powinna być wyraźna różnica w temperaturze
Drewniana kierownica i gałka, -30mm obniżone zawiesznie.
Dobrze wiedzieć;p
Brt napisał/a:
Lusterka elektrycznei sterowane prawdopodobnie będą też podgrzewane. Podgrzewanie działa po przekręceniu stacyjki, a czy lusterka rzeczywiście grzeją, to mozesz sprawdzić, bo będą wyraźnie ciepłe dotknij ręką przed odpaleniem auta a później chwilę po odpaleniu ... powinna być wyraźna różnica w temperaturze
Na pewno sprawdzę. Jutro wyjazd w moją pierwszą traskę.
[ Dodano: Czw Maj 09, 2013 11:04 ]
Więc tak... Samochód fajnie przejeździł zimę chodź raz mróz dał mu rade. To co zauważyłem przez zimę.
- poniżej 5 stopni samochód inaczej odpala nie wiem czy to normalne bo mam pierwszy raz silnik diesela chodzi mi o to że dużo dłużej kręci (chętnie posłucham sugestii czym to może być spowodowane.
-trzeszczące plastiki w kokpicie doprowadzają mnie czasami to szału
-Pojawiła się na każdym nadkolu korozja (zdjęcia poniżej)
-Ciekawa sprawa z filtrem powietrza o to jak wyglądał przed wymianą na nowy,
-Ekonomiczny ten silnik spala mi w miasto 6,5 -7l. Trasa 5-5,5l/100km chodź troszkę mułowaty
- wczoraj wyciągnąłem licznik i zdjąłem z żarówek t10 koszulki i o dziwo wszystkie 3 się spaliły więc zamówiłem ledowe białe i do tego rurkowe do podsufitki, może to pech a może jakaś inna przyczyna
Miałem w palanach kupienie felg ale chyba będa musiał się najpierw tą korozją zając wiec założyłem stare 185/60/14
Drewienko Mu Pasuje Lubie te kiery w drewnie też u mnie jest taka
Nom ruda troszkę weszła Nie przejmuj się dasz radę zapał i chęci się liczą.
A dokładny model sprawdź numerem VIN
Zrób coś z tą zaślepką prawą w miejsce halogena .
Drewienko Mu Pasuje Lubie te kiery w drewnie też u mnie jest taka
Nom ruda troszkę weszła Nie przejmuj się dasz radę zapał i chęci się liczą.
A dokładny model sprawdź numerem VIN
Zrób coś z tą zaślepką prawą w miejsce halogena .
Coś zrobię, kupię razem ze światłami dziennymi okrągłymi i wstawie łądnie żeby wyglądały jak oryginalne halogeny.
Dziś przyszły mi zamówione żarówki do podświetlenia wnętrza i zegarów:
Po zamontowaniu 16 ledowej żarówki oświetlenie wnętrza wyszło wspaniałe dużo jaśniej zdjęcie tego nie oddaje bo słaby aparat ale zapewniam że jest nieporównywalnie lepiej.
Ale za to zegary wyszły jak na zdjęciu i jest to trochę słabe światło (chyba że nic więcej nie wyciągnę) chciałem jeszcze pomalować wskazówki flamastrem fluorescencyjnym ale nie dostałem takiego nigdzie w mielcu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum