Wysłany: Sro Maj 29, 2013 13:04 [R200] Przerywanie silnika
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich fanów marki, niedawno nabyłem 1-go w życiu roverka 200 d (105 ps) i po kilku dniach użytkowania wystąpił mi taki problem, iż co jakiś czas podczas jazdy silnik gasnie na ułamek sekundy, po czym jedzie dalej. czasami objawia się to jak zwykłe szarpnięcie, czasami aż zapali się lampka. staje sie to coraz częstsze. czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ? czy ktoś wie co to może być ?
proszę o jakieś porady, i z góry dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 29, 2013 13:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 17:00
A to gaśnięcie jest zależne od obrotów na jakich jedziesz? Jeśli filtr paliwa jest przytkany to mogą być chwilowe braki paliwowe po mocniejszym wciśnięciu gazu i właśnie przerywanie silnika
takie skoki obrotow czesto sa spowodowane walnietym przeplywomierzem ale nie mam pewnosci;p
- to nie skoki obrotów, samochód po prostu gaśnie podczas jazdy na ułamek sekundy, po czym jedzie dalej.
[ Dodano: Pią Maj 31, 2013 06:43 ]
Mundekk napisał/a:
A to gaśnięcie jest zależne od obrotów na jakich jedziesz? Jeśli filtr paliwa jest przytkany to mogą być chwilowe braki paliwowe po mocniejszym wciśnięciu gazu i właśnie przerywanie silnika
- filtr paliwa wymieniłem w 1 kolejności jak tylko się to zaczęło,ale nie pomogło. Nie jest to zależne od obrotów przy czym : im wyższe obroty (szybsza jazda) tym jest to bardziej odczuwalne, bo bardzo wyraźnie czuć szarpnięcia. Zdarza się to nawet na jałowych obrotach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum