Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Witam Panowie i Panie. Mam problem, a mianowicie po każdorazowym myciu samochodu, tudzież większych opadach deszczu mam zalany (co prawda niewiele tego się zbiera, ale jednak) bagażnik. Dzisiaj miałem możliwość podwórkowego mycia, więc było delikatnie i podpatrzyłem, że woda sączy się z dwóch dziurek po wewnętrznych stronach błotników, tuż pod wykładzinami (widać na zdjęciach). Jak z tym walczyć ?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 13, 2013 16:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Też walczyłem z przeciekającym bagażnikiem, prawdopodobnie głównym problemem będzie nieszczelna lampa, którą trzeba potraktować silikonem, natomiast co do wężyka to powinna być tam taka rura, która wchodzi w tą dziurę
u mnie sie lało jak miałem za mocno lampe przykrecona nie wiem jak ale jakos po tej gąbce spływało i mozesz poprawic po obu stronach te gumki na gorze z jednej sa kable a z drugiej weżyk do spryskiwacza.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Radom
Wysłany: Pią Cze 14, 2013 18:38
MiceK napisał/a:
A nie lepiej zatkać w cholerę te dziury ?
Jeśli nie masz szyberdachu to chyba nic nie powinno się stać jak ładnie zaślepisz Ale ja bym się upewnił czy Ci ta woda z innego miejsca nie leci. Do tego miejsca może ściekać po słupku od np przerdzewiałego łączenia przy zawiasach klapy.
Ja u siebie miałem bardzo nietypowe miejsce przecieku, mianowicie w miejscach gdzie przychodzą ograniczniki zamknięcia na klapie jest takie łączenie 2 blach. Nie wiem jakim cudem woda dostawała się pod takim kątem ale się dostawała i kapało a następnie ciekło sobie przy nadkolach od strony wewnętrznej do koła zapasowego. O dziwo odkryłem że jak samochód stoi idealnie prosto to nic nie cieknie a wystarczy że 2 kołami stoi na 10cm krawężniku i z tej strony gdzie jest niżej niestety cieknie
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lis 2012 Posty: 235 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Cze 15, 2013 09:07
Jest jeszcze teoria Remiego który miał przecieki pod listwami dachowymi i w sumie u mnie potraktowanie silikonem lamp i końcówek listw na razie dało efekty.
Jeżeli brałbyś silikon proponuję neutralny żeby nie pogłębiać ewentualnej korozji w niektórych miejscach.
Dodatkowo dodam że sylikon nie koniecznie trzeba kupować w sklepie budowlanym. Ostatnio widziałem sylikon naturalny marki tytan w znanych centrach handlowych na C i A
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum