Wysłany: Sob Cze 01, 2013 21:23 [R200] Seger zabezpieczający przed wusunięciem półosi ze skr
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam, podczas wymiany wahacza, wymieniłem również uszczelniacz półosi jednak po wymianie minimalnie wycieka nim olej ze skrzyni, mam w związku z tym pytanie czy podczas wsuwania półosi do skrzyni trzeba na coś zwrócić szczególną uwagę (oczywiście nie mam tutaj na myśli samego uszczelniacza).
Ostatnio zmieniony przez SIMON Sob Cze 01, 2013 22:05, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 01, 2013 21:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na końcu półosi masz "seger" zabezpieczający przed wusunięciem półosi ze skrzyni
trzeba się upewnić, że podczas wkładania półosi seger jest na miejscu i po
wciśnieciu jej do skrzyni zabezpieczenie wskoczy w swoje miejsce. Słychać wtedy
charakterystyczny dźwięk.
Dzięki za odpowiedź
zmieniłem tytuł żeby nie zakładać nowego
u mnie zabezpieczenia na końcu nie było, pewnie przez to ten niewielki wyciek,
Czy zna ktoś wymiar tego ,,segera" , czy pozostaje jedynie zakup używki
To nie jest typowy seger. To raczej niepełne kułko z elastycznego drutu, który chowa się podczas przechodzenia półosi przez wieloklin skrzyni i rozszerza zabezpieczając po wejściu półosi wystarczająco głęboko i usadowieniu się w swoim miejscu.
Szkoda, że wcześniej nie zadałeś pytania bo wczoraj rano miałem wszystko na wierzu przy zmiania sprzęgła w moim R. Pomierzyłbym Ci wszystko...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum