Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
pojawił się u mnie ostatnio problem z nierówną pracą silnika zwłaszcza jak w baku było coraz mniej... przy jego odkręcaniu słychać wyraźne zasysanie powietrza...
(po czym silnik pracuje normalnie przez jakiś czas znowu), chciałem kupić nowy korek blau t48 ale czy on ma jakiś odpowietrznik? co by nie było znowu tego samego problemu...
sprzedawca jeszcze kazał sprawdzić filtr oparów paliwa.... tylko czy takie cosik jest? no i gdzie tego szukać...? na necie patrzyłem za czymś takim ale nie znalazłem nic konkretnego....
z góry dzięki za info
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 08:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tylko u mnie to wygląda tak, że np od zatankowania przejadę pół baku i na luzie silnik zaczyna nierówno pracować i obroty skaczą... po czym wysiadam z auta nie wyłączając silnika, odkręcam korek wlewu i wszystko wraca do normy na następne ileś tam kilometrów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum