Wysłany: Czw Lip 25, 2013 22:49 [R75] gasniecie auta podczas jazdy i problemy z odpaleniem
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
witam. nie dawno zakupilam z mezem rovera75 po 7 latach eksploatacji rovera 420. no i dzisiaj stalo mi sie cos przykrego. podczas jazdy wjechalam w male uniesienie w drodze po korzeniuod drzewa. i po chwili auto mi zgaslo ale sie zatrzymalam i odpalil mi. jednak po przejechaniu auto znowu zgaslo ijuz nie moglam odpalic. mamy rovera 75 2,0 CDTi z automatyczna skrzynia. na komputerze pojawila mi sie konttrolka z wykrzyknikiem i pisalo Anti Patinage. odczwkalam jakas godzine czekajac juz na lawete i po podlaczeniu do kabli odpalil jednak przejechalam 2km i znowu zgasl. po raz kolejny odczekalam i przy dlugim kreceniu odpalil niby palil rowno ale jak przejechalam 15km pojawil sie znowu blad i zgasl i juz nie odpalilam. pomozcie mi. jest to nasze pierwszee autko z taka duza elektryka auto z 2004 roku. przy przekreceniu kluczyka slychac bylo jak dziwnie pracuje pompa paliwowa. pomocy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 25, 2013 22:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Prawdopodobnie uszkodziłaś w jakiś sposób moduł ABS/TC.
[ Dodano: Pią Lip 26, 2013 05:46 ]
Ew. masz padnięty akumulator skoro po podpięciu do innego auta odpalił. Jak akumulator na wykończeniu to też różne cyrki potrafią się dziać.
mi poduszk pala sie juz od czasu kupienia, akumulator powiem szczezee z palnujemy dzisiaj kupic bo jest padniety, ma jechavc tez na wymiane oleju i wszystkich filtrow. a po za tym maiwc tez na podlaczenie do komputera moze okaze sie jaka byla o przyczyna. czy jak uszkodzone saABS to bedzie blokowal mi pompe paliwa i nie odpali?
To w takiej sytuacji jedynie komp ratuje. Podłączasz i okaże się co jest walnięte.
Jak nie masz w pobliżu T4 to poszukaj warsztatu z ST6000. Też bez problemu diagnozuje nasze CDT. A dobry mechanik to ze sprzętem na miejsce przyjedzie i powie co jest nie tak.
no i sie okazało ze walnieta jest pompa paliwa w baku tylko teraz problem mam bo nie mozna jej dostac a jak sa to po min 600 złotych wiecie może gdzie można ja dostać wrecz od reki, bo mam kupca na R400 a bez samochodu to nie moge zostac
Do wyboru do koloru. A jak nie to szukaj z anglika bo dużo jest ogłoszeń w których nie ma szczegółów ale sprzedawcy części mają tylko że są nie wystawione. Trzeba po prostu dzwonić i pytać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum