Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Lip 31, 2013 15:16
milion zdjęc a żadnego silnika i wyraźnie kierownicy... wujowy kolor felg jak dla mnie wiadomo są gusta i guściki auto od handlarza wiec loteria do bardzo wnikliwego zweryfikowania na miejscu
[ Dodano: Sro Lip 31, 2013 16:16 ]
a i ten tekst z książką mnie rozwala
dzieki Mareczek . kierownica widoczna na 4 zdjęciach, chyba dość dobrze w każdym miejscu możliwego wytarcia więc nie rozumiem?
wiesz kolor felg chyba nie jest aż tak ważny przy kupnie
na co zwrócić szczególną uwagę oglądając? \
Ps. no książka może i podrobiona, ale skąd pewność ?
Wysłany: Sro Lip 31, 2013 20:40
rafalll napisał/a:
bo Aso R nie istnieje od wielu wielu lat, bo moj znajomy handlarz do 3 letniej cytryny z przebiegiem 200k i tak kupil ksiazke i zrobil 100k, skad ta naiwnosc raczej bym zapytał .
Wysłany: Sro Lip 31, 2013 20:47
co do kierownicy to faktycznie - na poprzednim kompie nei wszystkie foty mi wczytalo, nie wiem czemu, co sprawdzic, no ogolnie czy wsio dziala, czy nie masz obcinki na jałowym przy 4k obrotów, itp itd, napewno wspomaganie dobrze zeby nic nie halasowalo itp...
Kiere w pierwszym R mialem wymieniona na nowsza przez handlarzy takze wiesz
Wysłany: Czw Sie 01, 2013 12:12
bociannielot napisał/a:
rafalll napisał/a:
bo Aso R nie istnieje od wielu wielu lat, bo moj znajomy handlarz do 3 letniej cytryny z przebiegiem 200k i tak kupil ksiazke i zrobil 100k, skad ta naiwnosc raczej bym zapytał .
Aha. ASO nie istnieje, czyli nie można prowadzić książki jak się serwisuje auto w niezależnym warsztacie?
Wysłany: Czw Sie 01, 2013 12:46
Tak, za zachodnią granicą prowadzenie książki - nawet kiedy auta nie serwisuje się w ASO - to raczej norma. Dopiero kiedy samochód trafia w ręce Turka albo Polaka handlarza to książka znika wraz z połową przebiegu z budzika.
Ja sam też prowadzę pełną dokumentację.
Wysłany: Czw Sie 01, 2013 12:49
zuk, i oczywiscie mamy wierzyc ze ta ksiazka serwisowa od Polaka Hadnlarza jest Ori http://archiwumallegro.pl...-213681450.html
tu masz przykład że trzeba do tego podchodzic z rezerwą .
Wysłany: Czw Sie 01, 2013 12:55
Po pierwsze, z tego ogłoszenia nie wynika, że jest to auto od handlarza.
Poza tym książki się podrabia i każdy o tym wie, ale można taką książkę zweryfikować pod kątem daty produkcji, pieczątek itd. Wiadomo, że to ma być tylko dodatek, w celu porównania zużycia wnętrza i przebiegu z blatu z tym w książce, a nie żaden dowód.
Troszkę się już sprzedaje, ale wiadomo te auta nie są chodliwe. Na fotach niema się czego doczepić. Wszystko wygląda na oryginalne. Oczywiście sprzedawca trochę ściemnia z wyposażeniem, ale to norma.
więc tak... ogólnie na pierwszy rzut oka piękny, bo podejściu bliżej widać że na około malowany, lekki baranek szczególnie na lewym boku, listwy na drzwiach strasznie spadaczone, chropowate aż.) maska trochę różowa a nie czerwona, szyba z tyłu jedna i przód zmieniona, po za tym mechanicznie to co udało się zobaczyć: w końcowym wydechu przedmuch, trochę ciężko chodzi kierownica (może to przez opony 225? ) , trzęsie nim przy odpalaniu i gaszeniu (poduszka pod silnikiem? bo sprzęgło jest jednomasowe?) miska olejowa troche mokrawa. Myślicie ze warto kupić w tej kasie? Mniej więcej ile te części mnie wyniosą? A i rozrząd ile do niego ?
Wysłany: Nie Sie 04, 2013 12:51
jeesli chodzi o wspomaganie to mozliwe ze przez 225 opony, mi na 205 najlżej ni chodzi, ja wiem czy w tej kasie to warto kupic ? mysle ze za te pieniadze mozna by bylo trafic lepiej, z tym ze mg w dieslu akurat zbyt wielu nie ma na allegro
rafalll, mysle ze nie jak olej zaczyna ciec niby przy 130 tys to jest cos nie halo, sciagnal bym jeszcze weze od ic i zobaczyl czy jest maź. Za te pieniadze moim zdaniem nie warto
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum