Wysłany: Wto Sie 06, 2013 07:07 wymiana letnich kół muss. prośba o pomoc
Ogólnie to autko zakupiłem 14 stalowych , pzesłużyły jeszcze ponad rok, ostatnio moze 2 miesiace temu jechałem w delegacje do zielonej góry po trasie padły obie przednie gumy... dtred, nerwy, popiech, szybko w biegu ogarnełem nowe opony uzywane .. .i po 2 miesiacach wyszły ze są nalewane... bład mój, bo wczesniej nie sprawdzilem, ale to szybko, nerwy, autkow tym momencie po przejechaniu jakiś 10 km a jak jeszcze depne po hamulcach kilka razy to w pewnym momenicie pływam , cały asfalt jest mój.
Znalazłem coś co mi wpadło w oko i prosze o poradę jak najszybciej...
Jak dla mnie paskudne felgi ! Ja w Swoim starym R45 wpakowałem felgi od MG ZS. Super wygląd, a opony to opony myślę, że warto dorzucić i kupić jakiś komplet (warto patrzeć na rok produkcji opon, bo co z tego, że będą wyglądać jak nówki, jak opona 8 letnia traci Swoje właściwości).
[ Dodano: Wto Sie 06, 2013 13:42 ]
Aaaa i popatrz na felgi z angilków na allegro. tego jest tak dużo że te ceny w jakich są wystawione często można uciąć o jakies 30-40%
Popytaj na szrotach. Ja szukałem alu na zimę i miesiąc temu wyrwałem ori Rovera 15" za 300zł z oponami (Dwie mające 5mm, więc dwa sezony machnę, rok 2010, w ogóle trochę części z biedaka wyrwałem plus 50zł za prostowanie jeden sztuki.
A te co wrzuciłeś.. wyglądają na jakaś chińszczyznę i nie pasują do Rovera
Zupełnie nie pasuje do auta. Rover ma spokojną stylistykę, a ten wzór jest pod ścigacza. Poza tym pamiętaj, że czarna felga optycznie pomniejsza koło. Srebrna 15tka to optimum na nasze drogi i estetykę..
No chyba że swoją 200tkę wzbogaciłeś elementami od ZRa, to wtedy bym się ewentualnie zastanawiał...
A odnośnie opon - weź w końcu kup 1 porządny komplet letnich i będziesz miał spokój na lata. A tak co sezon komplet używek, których nie możesz być do końca pewny. Praktycznie już się zaczynają wyprzedaże sezonowe, więc możesz już polować na dobre opony...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum