Wysłany: Czw Sie 01, 2013 17:14 [r200] Poduszka silnika- problem.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam,
Chciałem wyciszyć swojego roverka, bo strasznie buczał podczas jazdy. Gdy sie przejechało 50 km to już zaczynała głowa boleć. Pierw został wymieniony tłumik końcowy, trochę się wyciszył, ale nie na tyle, aby pojechać gdzieś dalej. Dzisiaj została wymieniona złączka elastyczna i pospawany tłumik środkowy, ale dalej buczy. Mechanik stwierdził, że do wymiany jest poduszka silnika od strony rozrządu, tylko, ze nigdzie jej w hurtowniach nie ma. Dlatego musze sobie ją kupić gdzieś na allegro, szukałem ale nie wiem, którą konkretnie kupić. Możecie podesłać jakiś konkretny link z allegro?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 01, 2013 17:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale wibracje przechodzą od niej i to też jest męczące. Mozesz podać jakiegoś linka z taką poduszką? Bo nie chciałbym kupić jakiejś lipnej, albo nie tej.
A co trzeba wymienić sprawdzić jeszcze, zeby przestało buczeć? Wymieniony został: tłumik końcowy, złączka elastyczna, uszczelka katalizatora, spawany był tłumik środkowy.
Dołączę się do temu, ponieważ zastanawia mnie czy nie powinno być poduszki z przodu na belce, z tego co widzę mam tylko 3... jedna ze strony rozrządu druga ze strony skrzyni i jedna od dołu też mocowana do skrzyni, czyli jak wyciągałem skrzynię silnik trzymał się na jednej poduszce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum