Wysłany: Wto Sie 13, 2013 19:40 [R400]nie działający centralny zamek.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich. Mam problem z niedawno zakupionym Roverkiem 414 . a mianowicie nie działa mi centralny zamek( jest sterownik) . Wszystkie drzwi otwieram "ręcznie". Centralny nie działa ani z pilota ani z kluczyka. Sprawdzałem kable i w niektórych z nich znajdujących się w boczkach zauważyłem dziwną maź koloru jasnozielonego. Bardzo proszę o jakieś wskazówki i ewentualnie podpowiedz co mogę zrobić żeby zaczął centralny działać. Pozdrawiam Rafał z Radomia.
Ostatnio zmieniony przez funio555 Wto Sie 13, 2013 20:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 13, 2013 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Nie Sie 25, 2013 21:56 ]
Mam pytanie. czy każdy rover wyposażony jest w centralny zamek?? i czy oryginalny pilot(Lucas 3TXA) pasuje do każdego modułu komfortu? pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
W R400 moduł komfortu nie odpowiada za zamek centralny. Ty masz R45, tam jest inne sterowanie immo itp.
funio555, powiedz mi, masz wycięte immo, alarm? Za centralny zamek odpowiedzialny jest sterownik immo znajdujący się pod konsolą środkową. Do niego jest przypisany twój pilot. Jeśli immo i alarm działa, zacząłbym szukanie usterki od niego. Może masz uszkodzony któryś przewód i sygnał nie dochodzi do siłowników. Sygnał będzie na biało-czerwonym przewodzie przy zamykaniu, a na zółto-czerwonym przy otwieraniu jak się nie mylę. Najprawdopodobniej tu będzie usterka. Tej centralki nie wymienisz bez T4. Chyba że z ECU silnika i pilotami.
Moduł komfortu możesz przełożyć z innego R400, nie wpływa to na działanie żadnego z układów. Nie jest przypisany do samochodu. W R45 wygląda to inaczej.
Wszystkie R400 były wyposażone w centralny zamek immo i alarm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum