Wysłany: Sob Sie 24, 2013 09:33 [MGZTT] HALOGENY !!!
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
To co mojego Roverka w nocy z czwartku na piątek to już skandal ukradziono mi HALOGENY !wraz z maskownicami,ale to jeszcze nic zdjąłem zderzak i nie widzę kabli !!
Udało mi się zdobyć nowe DZIĘKI! DOBREMU znajomemu ze sklepu moto ,ale pozostał problem gdzie je podłączyć ,nie widzę nawet resztek kabli!!!,tak zostały wyszarpane!
Dlatego pytanie :w którym miejscu podpiąć nowe kable od halogenów...tak łopatologicznie...przypuszczam,że gdzieś do tej skrzynki pod maską ,ale konkretnie nie mam pojęcia...
Proszę o szybką odpowiedz i dziękuję
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 09:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 19:04 [MGZTT] HALOGENY !!!
dzięki za dobre chęci ,ale nie widzę żadnych wtyczek ,jak pisałem kable zostały WYSZARPANE ! nie wypięte i żadnego śladu po nich nie potrafię odnależć nawet szczątków instalacji halogenów
Dziekuję ,że przynajmniej Ty odpisaleś bo reszta , ma jeszcze wakacje...,albo są tak chętni do pomocy!
jeżeli miałeś zrobione to oryginalnie to coś kolo zbiorniczka musi byc, tylko trzeba zdemontować zderzak. Tam były 2 wtyczki/gniazda i od nich dalej leciały kable do wiązki która tam gdzieś biegłą. No chyba ze halogeny były dokładane to juz tylko ten co je dołożył wie gdzie leca kable
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 21:21 [MGZTT] HALOGENY !!!
dawidd napisał/a:
jeżeli miałeś zrobione to oryginalnie to coś kolo zbiorniczka musi byc, tylko trzeba zdemontować zderzak. Tam były 2 wtyczki/gniazda i od nich dalej leciały kable do wiązki która tam gdzieś biegłą. No chyba ze halogeny były dokładane to juz tylko ten co je dołożył wie gdzie leca kable
czy halogeny były kiedyś dodawane...nie wiem,(przekażnik
pod maską jest i chyba zawsze był),zderzak miałem zdjęty i nic nie wyczaiłem...
Ktoś kiedyś dokładał halogeny na forum,ale było tylko opisane podłączenie pod sterowanie w kabinie,natomiast NIC! o podłączeniu końcowym przewodów halogenów do.....NO WŁAŚNIE
Autko sprowadziłem osobiście z Niemiec i raczej wątpię żeby jakiś helmut fatygował się dodawaniem halogenów
Acha i przypuszczam że wyście kabli powinno być gdzieś od tej skrzynki bezpieczników pod maską jest tam sterownik i bezpiecznik (patrząc po symbolach)halogenów
Ostatnio zmieniony przez alpacino Sob Sie 24, 2013 21:38, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 21:37
alpacino, szukaj popielatej,kwadratowej , 6-pinowej kostki w dolnym rogu komory silnika po lewej stronie ( strona kierowcy ) poniżej reflektora.Tam jest wpięty brązowo/zielony przewód ( pin 3) i masa ( pin 4) od przeciwmgielnych..Jak lampy były dokładane , to trzeba odkręcić skrzynkę bezpiecznikową w komorze silnika i wypiąć od spodu wtyczkę 6 pinową i wpiąć się do pinu 6 (tam jest wpinany oryg. brązowo zielony od przeciwmgielnych).Masa z węzła na lewej podłużnicy przy lampie.
_________________ Andrzej
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez SeniorA Sob Sie 24, 2013 21:45, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 21:41 [MGZTT] HALOGENY !!!
SeniorA napisał/a:
alpacino, szukaj popielatej,kwadratowej , 6-pinowej kostki w dolnym rogu komory silnika po lewej stronie ( strona kierowcy ) .Tam jest wpięty brązowo/zielony przewód ( pin 3) i masa ( pin 4) od przeciwmgielnych..Jak lampy były dokładane , to trzeba odkręcić skrzynkę bezpiecznikową w komorze silnika i wypiąć od spodu wtyczkę 6 pinową i wpiąć się do pinu 6 (tam jest wpinany oryg. brązowo zielony od przeciwmgielnych).
Dzięki bardzo!jednakże sprawdzę to dopiero w poniedziałek
pozdrowienia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum