Wysłany: Sro Sie 28, 2013 14:48 [R75] Szczęki hamulca ręcznego problem z montażem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam
Mam problem z montażem nowych szczęk hamulca ręcznego. Zacząłem od strony kierowcy, ściągnąłem zaciski, uchwyt zacisków, tarczę i zobaczyłem szczęki. Ściągnąłem szczęki i usiłując wsadzić i zabezpieczyć taką śrubą z motylkiem i sprężyną jedną szczękę wsadziłem bez problemu, a druga po wsadzeniu i zblokowaniu śrubą nagle wyskoczyła. Otwór w blasze który trzyma tego motylka jest całkowicie wyrobiony i rozerwany.
Wie ktoś jak można się z tym uporać inaczej albo czy można dostać taką blachę? Nie wiem jak to nazwać, blacha piasty? zasłania ona tarczę od piasty.
proszę o pomoc bo nie mam teraz ręcznego w ogóle
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 28, 2013 14:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Taką blachę to pewnie najszybciej na szrocie znajdziesz , a najprościej szczękę zabezpieczyć śrubką a od tyłu dwie nakrętki zakontrować coby się nie rozkręciło.
Wysłany: Pią Sie 30, 2013 22:55 Re: [R75] Szczęki hamulca ręcznego problem z montażem
odczynnik napisał/a:
Witam
Mam problem z montażem nowych szczęk hamulca ręcznego. Zacząłem od strony kierowcy, ściągnąłem zaciski, uchwyt zacisków, tarczę i zobaczyłem szczęki. Ściągnąłem szczęki i usiłując wsadzić i zabezpieczyć taką śrubą z motylkiem i sprężyną jedną szczękę wsadziłem bez problemu, a druga po wsadzeniu i zblokowaniu śrubą nagle wyskoczyła. Otwór w blasze który trzyma tego motylka jest całkowicie wyrobiony i rozerwany.
Wie ktoś jak można się z tym uporać inaczej albo czy można dostać taką blachę? Nie wiem jak to nazwać, blacha piasty? zasłania ona tarczę od piasty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum