Wysłany: Nie Wrz 22, 2013 21:17 [MG Zr 1.8 160] Pomoc w zakupie.
Na wstępie pragnę powitać wszystkich forumowiczów, miłośników wspaniałych maszyn.
Tak jak w temacie. Zakochałem się w tej małej bestii. Urzekł mnie jej wygląd, zwinność ale najbardziej osiągi. Jednak fundusze które mam do wydania nie wprawiają w zachwyt. Jest to około 7000-8000zł. Zaznaczam jednak, że maszyna może być niezarejestrowana lub do poprawek (tj. pęknięty zderzak, porysowane drzwi, urwane lusterko, silnik musi być idealny).
Wiele czytałem na temat tego cuda, nie miałem jednak nigdy bliższego kontaktu z MG, ba nawet z Roverem, LR czy RR.
Tu rodzi się moje pytanie czy za te pieniądze możliwe, że dostane MG który nie dość, że ładnie wygląda to na dodatek jeździ...?
W różnych serwisach widziałem egzemplarze do poprawek lub niezarejestrowane za 7000/8000 zł lub w granicach 1900€.
Dodać należy też, że ewentualnym konkurentem jest Hyundai Coupe 2002-2008 z silnikiem 2.0 139km jednak jest on słabszy mniej zwinny i droższy.
Jeśli któryś z forumowiczów ma na sprzedaż MG Zr 1.8 160 km proszę o kontakt (Proszę nie męczyć wiadomościami typu MG nie mam ale mam pług czteroskibowy - Niemiec płakał jak sprzedawał).
Przepraszam za może przesadne rozpisanie, jednak chciałem dokładnie przedstawić czego i za co oczekuje.
P.S. Co myślicie na temat ilości drzwi? Osobiście wolałbym 3, jednak może z jakiegoś względu powinienem wybrać 5. Rodziny nie mam i na razie nie planuje samochód będzie służył wyłącznie do "latania" czasem ew. na jakieś wypady z kumplami tudzież koleżankami .
Pozdrawiam Michał
Ostatnio zmieniony przez Michu160 Wto Wrz 24, 2013 18:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 22, 2013 21:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jest to około 7000-8000zł. Zaznaczam jednak, że maszyna może być niezarejestrowana lub do poprawek (tj. pęknięty zderzak, porysowane drzwi, urwane lusterko, silnik musi być idealny).
Wiele czytałem na temat tego cuda, nie miałem jednak nigdy bliższego kontaktu z MG, ba nawet z Roverem, LR czy RR.
Tu rodzi się moje pytanie czy za te pieniądze możliwe, że dostane MG który nie dość, że ładnie wygląda to na dodatek jeździ...?
W różnych serwisach widziałem egzemplarze do poprawek lub niezarejestrowane za 7000/8000 zł lub w granicach 1900€.
Jeśli wydasz mniej na zakup, to auto będzie w takim stanie, że i tak, żeby jeździło pewnie i bezawaryjnie, będziesz musiał wydać co najmniej drugie tyle, co "zaoszczędziłeś" przy zakupie. Czyli jak przy każdej innej marce
Michu160 napisał/a:
Dodać należy też, że ewentualnym konkurentem jest Hyundai Coupe 2002-2008 z silnikiem 2.0 139km jednak jest on słabszy mniej zwinny i droższy.
Nie jest to brzydki samochód, ale... Trochę wstyd mieć coupe, które może zjeść na światłach auto ze standardowym nadwoziem.
Michu160 napisał/a:
Osobiście wolałbym 3, jednak może z jakiegoś względu powinienem wybrać 5
Jedyny powód to parkowanie w mieście - z 5-drzwiowego łatwiej wysiąść.
Michu160 , wklej jakieś konkretne ogłoszenia, to coś doradzimy!
leszczu,
Ok, opłaty opłatami, a poza tym wydaje się być godnym zainteresowania? Moje jeszcze niewprawione oko mogło przegapić coś ważnego.
Żółty 3d odpada.
Zielony ma naprawdę rzadko spotykany kolor, nie mam pewności czy fabryczny.
Sprzedaje się już co najmniej pół roku.
Spasowanie przodu: bardzo słabe.
Fotel pasażera z anglika, no chyba że w ZR również pasażer miał regulacje wysokości.
Tłumik końcowy niefabryczny.
To tyle z czepiania się szczegółów.
Michu160, jeśli masz blisko, to myślę że na podstawie ogłoszenia egzemplarz warty jest oglądnięcia
[ Dodano: Pon Wrz 23, 2013 00:10 ]
Żółty LU: cały przód źle spasowane i od R25, ogólnie nie zachęca.
Żóty PMI: buda nie wygląda źle, niepokój budzi świecący się CHECK.
Ciemnogranatowy Niemiec: wgniotka na drzwiach kierowcy, zniszczone wnętrze, chyba brakuje halogenu z przodu... Szkoda drogi
Może najlepszym sposobem (jeśli Ci się nie śpieszy) było by poczekać aż ktoś z forumowiczów/klubowiczów będzie sprzedawał ZR 160. Co prawda może czekać dzień albo i pół roku ale zawsze to ciut lepszy strzał niż kupowanie z ogłoszenia. Druga sprawa że czekając nie będziesz miał za dużego wyboru (kolor,3D 5D, wyposażenie itp)
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Dziękuję wszystkim za pomoc.
brkzzz, pocieszyłeś mnie, że sprzedaje się już pół roku. Może jeszcze miesiąc wytrzyma...
kzrr, niestety problem w tym, że troszkę mi się spieszy. Jeśli byłoby inaczej zrobiłbym tak jak radzisz.
leszczu, widzę, że jesteś znawcą
P.s. Mam pytanie, co to znaczy "Spasowanie przodu: bardzo słabe. " Uważasz, że ten mg to tak naprawdę rover 25 tyle, że składak?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum