Jeszcze emocje mnie trzymają! Bo w końcu dziś był ten dzień kiedy nabyłem SD1.
W końcu...
Moje SD1 to na razie kupa złomu, nie jest to jednak moje pierwsze remontowane auto tego typu, ani też pierwsze SD1 (tylko przy ostatnim miałem 14-15 lat).
Co najważniejsze wygląda na prawie kompletny! Zresztą mam czas
Z tego co wiem jestem trzecim właścicielem. Najpierw jeździł w jakiejś firmie (3 lata)
W 87 został wygrany na przetargu przez osobę od której kupiłem. Samochód nie jeździł od 11 lat, odkąd osoba (starsza zresztą już) zachorowała na jaskrę.
Silnik się obraca, ale blokuje w którymś momencie(może zawór). Na razie odkręciłem świece i zalałem go naftą.
Blacharka co najważniejsze wygląda na nie szpachlowaną... Zobaczymy.
To widzę, że SD1 trafiła w dobre ręce
Widać, że lubisz się tym bawić...
Jedyne, co mnie ruszyło w tym Porsche, to gaz
Jakoś tak do tego nie przystoi...
wiem, że 924, to jest 70% VW, więc nie będe się czepiał.
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Akurat nie ja zakladalem.... jak bylo to nie usuwalem. Mechaniczny wtrysk nie lubi gazu.
Ale mniejsza. Porsche juz sprzedane!
Wiesci z frontu....
Silnik ruszyl, kreci bez stukania, wyglada ze ma kompresje. W najblizszym czasie szukam lawety transportu z otwocka gdzie teraz stoi do ostroleki...
Rozkrecam silnik i jesli tuleje sa dobre i pierscienie nie stoja zamawiam uszczelke pod glowice skladam i beda pierwsze proby odpalenia.
Jesli silnik bedzie slaby nie bede sie z nim bawil wyspawam i pomaluje komore siljika i czekam az na allegro pojawi sie sensowne 4.2l v8 w dobrej cenie....:)
w zbiorniku jest jeszcze okolo 30l plynu przypominajacego benzyne.... ciekawe czy sie do czegos nadaje...
ps: jezeli ktos ma namiar na tania lawete , robiacs pusty kurs w strone ostroleki z warszawy dajcie znac pewnie skorzystam.
[ Dodano: Nie Paź 06, 2013 19:54 ]
Pierwszy dzień walki przy silniku dość obiecująco.
silnik w miarę trzyma kompresje, tylko 6 cylinder cosik słabiej, ale powoli się podnosi.
Ktoś zupełnie odwrotnie ustawił mu zapłon.
Pompka paliwa kombinowana chyba od bmw.
Jutro zaglądam do gaźników! Jak dobrze pójdzie to odpali...;]
W końcu widzieliśmy SD1 Andrzeja i jego żony z Ostrołęki.Na prawde super baza do odbudowy Silnik wygląda rewelacyjnie
Znalazłem foto że SD1 wychodziły w ocynku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum