Wysłany: Nie Wrz 29, 2013 15:45 [214] Nie odpala po naprawie przewodów masy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam mam problem . Autko do dziś dzień jeździło normalnie bez problemu odpalało i w ogóle . Ostatnio zmieniałem palec , kopułkę, świece , przewody WN.
Teraz problem jaki mam :
Wyjąłem akumulator na noc w celu jego naładowania bo trochę słaby był. Zauważyłem że przewód masowy przy karoserii luźno lata bo jest przerdzewiały. Uciąłem końcówkę zarobiłem nową . Były jeszcze dwa inne kable podpięte do karoserii ale chyba niema znaczenia w jakiej kolejności zostały przykręcone
No i po podpięciu aku. auto odpaliło i zaraz zgasło , następnie znów odpaliłem i auto jak trzymałem gaz to chodziło ładnie ale jak puściłem to obroty rzędu 300-700 i w końcu gasło . Po próbie poprawienia łączenia masy z karoserią znów chciałem odpalić ale teraz nie słyszałem pompy paliwa już i kaputa . Bezpieczniki sprawdziłem .
Czyżby aż taki zbieg okoliczności że pompa pliwa padła ? czy może ma znaczenie kolejność w jakiej są przykręcone te przewody do karoseri ? Jeszcze radio przestało działać i nie wiem czy to tez ma zwiazek .
[ Dodano: Nie Wrz 29, 2013 16:45 ]
Dobra pompą działa jednak bezpieczk ale dalej odrazu po odpaleniu przygasa tak jakby nie było ssania
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 29, 2013 15:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ufff wszystko działa Podziałała chyba ta metoda z pedałem, ale też miałem włączony zapłon dłużej i jak poszedłem zobaczyć pod maskę to usłyszałem ciche buczenie z jednego urządzenia niedaleko linki gazu pobzyczało chwile , odpaliłem auto i wszystko wróciło do normy a już szukałem nowej pompy na allegro Dzięki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum