Wysłany: Pią Paź 04, 2013 13:57 [R75] Czasem nie chce odpalić, rozrusznik kręci
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witajcie,
Od jakiegoś czasu mam pewien problem, niestety jeszcze nie zdiagnozowany. Po lekkim rozgrzaniu silnika (przejechaniu ok >10min) i zgaszeniu auta, po raz drugi auto nie chce odpalić. Rozrusznik kręci ale nie odpala. Komputer (tylko) BOSHowski nie zwraca błędów więc ciężko postawić diagnozę. Jednak mam wrażenie, że pompa trochę za długo pompuje paliwo ok 2min.
Może przypadek a może nie jak wystąpił taki objaw a auto stało pod górkę, jak zmieniłem jego położenie (przepchnęliśmy) przód z tyłem to odpaliło. Nie dzieje się to zawsze ale czasem tak. Macie pomysły od czego zacząć diagnostykę?
_________________ Adam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 13:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 14:24
reed, są dwie opcje... Albo pompa w baku, jeśli jest mniej paliwa i się przechyli, to tak się może stać jak piszesz, albo opcja druga, to lekkie rozgrzanie i czujnik położenia wałka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum