Wysłany: Pią Paź 04, 2013 17:45 [R75] Czarny dym z wydechu, po wymianie wysprzęlika...
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam wszystkich, to moje pierwsze wołanie o pomoc na forum
wczoraj odebrałem auto po wymianie wysprzęglika i w drodze powrotnej ku memu ździwieniu zobaczyłem kłeby czarnego dymu wydobywające sie z rury wydechowej...
Auto również wyraźnie straciło na mocy, a turbo prawie nie reaguje.
Dodatkowo z nawiewów wydobywa sie ciepłe powetrze, pomimo wyłączonego ogrzewania
Macie jakieś sugestie, co może być przyczyną awarii?
Z reklamacją do mechanika mogę udać sie dopiero w przyszłym tygodniu, a narazie zżera mnie niepokój
Ostatnio zmieniony przez Artek86 Sob Paź 05, 2013 09:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 17:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Artek86, miałam tak samo jak Ty. Sprawa oparła się o ponowny przyjazd do mechanika który mi to wymieniał . PO prostu zapomniał założyć jakiegoś węża czy też rury od turbo. Z tego co wiem to niby założył ale zapomniał o opasce . Mam nadzieję że pomogłam .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum