Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam. Mojego R25 nęka pewien problem. Zaobserwowałem , że brakuje mu mocy..Kumpel doradził mi odpięcie przepływki. Po jej odpięciu samochód kopcił itd, ale odzyskał moc i było świetnie, zbierał się ładnie, więc uznałem że przepływka padła . Dziś kupiłem przepływkę (zastępczą) ale nową, i po jej zamontowaniu auto chodzi tak jak wcześniej czyli mułowato..nie mam pojęcia czemu, bo skoro po odpięciu przypływki ma moc i słychać jak turbo gwiżdże i ma dużo mocy to chyba można wykluczyć uszkodzenie turbo.. czy po wymianie przepływki jest konieczna wizyta na komputerze i kasacja błędów?? czy nie ma to związku..co może mu dolegać??
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 20:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym obstawiał że kupiona nowa zastępcza przepływka jest takim samym gniotem jak twoja stara oryginalna uszkodzona. Na komputerze T4 idzie odczytać jakie wartości daje. Już wielu się przekonało że nie warto kupować zamienników.
Ja ze swojej strony proponuje oddać przepływkę, a starą wyczyścić zgodnie z poradnikiem na forum. Jak to nie pomoże to zainteresować się kościami do komputera u Remiego, dzięki którym przepływka staje się zbędna a w stajni jest przy okazji więcej koni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum