Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam jadąc wczoraj do pracy auto mi zdechło. Stwierdziłem, że skończyło się paliwo (błąd w obliczeniach najwidoczniej ). Dolałem mu na drugi dzień z kanistra 5l benzyny, dokulałem się na stację i dolałem do pełna - weszło 29 l. I tu moje pytanie - wiem, że zbiornik posiada pojemność 50 l, ale mi ZA KAŻDYM razem gdy tankuję do pełna wchodzi mi +/- 35 l. Czy coś nie tak jest z moim zbiornikiem? Gdzie miejsce na te brakujące 15 litrów
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 08, 2013 08:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zbiornik miałem wymieniany, stary przeciekał, ale jestem na 100 % pewien, że był do zbiornik od tego modelu a poza tym mechanik nic nie mówił, że ten nie pasuje albo jest mniejszy
W R200 jest 10L rezerwy, jak wskazówka dotyka lekko czerwonego to w baku powinno być około 10L paliwa. Ja np. często wyjeżdżam ropę do zera, to jak mam sucho to wskazówka schodzi tak ze 2mm za czerwone pole. Jak wleje 2 bańki 5L do idzie tak 0,5mm nad czerwone pole.
_________________ Sprzedam dużo gratów do R200 SDi
Też tak myślałem, ale w takim razie czemu auto najpierw nie chciało odpalić, a potem w czasie jazdy zaczęło szarpać? przecież 10 litrów to jeszcze nie tak mało, pompa spokojnie ma w czym "zamoczyć"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum