Do prawidłowego założenia rolety musisz ściągnąć skrzynie. Ponieważ jak założysz rolete, to dodatkowo jest mocowana na 3 ślubach nad subem. Wszystko zobaczysz jak założysz rotele.
Co do pasów, to boczne mają nacięcia w półce aby ściągnąć. Środkowy trzeba chyba odkręcić
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez rafalmis1 Sro Lis 13, 2013 14:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 13, 2013 14:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja odkręciłem środkowe pasy pod siedzeniem jest śruba na gwiazdkę i przełożyłem przez półkę,boczne idą na zewnątrz także wychodzą bokiem.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Ja odkręciłem środkowe pasy pod siedzeniem jest śruba na gwiazdkę i przełożyłem przez półkę,boczne idą na zewnątrz także wychodzą bokiem.
można próbować zakład samą roletę do istniejącej półki?
i mam właśnie problem z maskownicą na panel bo mi będzie potrzebna z 4 otworami,a może można to jakoś ominąć
pozdrawiam
Wycinają również w starej półce na roletę idzie ja kupiłem za 100 zł z półką i to w doś dobrym stanie
_________________ --------------------------------------------------------------------
Ja mam założoną samą roletę z mechanizmem do swojej starej, oryginalnej półki. Ponieważ mam czarną półkę, a znakomita większość jest w jasnym kolorze, to też musiałem zrobić taki proces przekładania. Na swojej oryginalnej półce powinieneś mieć znaki. Ja w/g tych znaków ciąłem. Oprócz tego, potrzebowałem innej półki z roletą gdzie były specjalne gniazda, które wklejałem na swoją roletę. Większość ogarniał mi mariusz418.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ja kupiłem półkę z roleta i przełożyłem wszystko do mojej, ponieważ kolor dostałem inny. Dlatego tak jak pisze Marek, kup półkę ponieważ wszystkiego przy kupnie samej rolety nie dostaniesz. Dokladalem tez maskownice H/K i łatwiej ci będzie przełożyć sama maskownice niż rolete. Tylko, że do maskownicy nie ma znaków i nozykiem szybciej się potniesz niż wytniesz odpowiedni otwór . Aby zamontować maskownice będziesz potrzebował wiertarki i wyzynarki do drewna
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam
Szukając okablowania do rolety (i chyba znalazłem niewielka kostka z pomarańczowymi kabelkami) znalazłem takie czarne okrągłe coś jakby nadajnik - odbiornik umiejscowiony obok zwijacza prawego pasa.
Co to jest?
pozdrawiam
Witam
Dziś założyłem roletę i też musiałem przełożyć ze starej pułki do swojej dlatego że półka którą dostałem była ostro zajechana, i za cholerę nie mogłem odkręcić środkowego pasa dwa torksy się zjechały a śruba ani drgnie więc robota złota we wnętrzu samochodu,a efekt no cóż założona roleta no to już jest.A do tego z przesyłką dostałem listwę (drewienko) na 5 otworów a mi potrzebna jest na cztery,i chyba tak zostanie bo tempomatu zakładać nie będę.
A te czarne okrągłe to faktycznie głośnik parktronica.
wszystkim za porady i informację dzięki
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum