Wysłany: Pon Lis 18, 2013 12:39 [R75] Drzwi się nie otwierają
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Otóż problem wygląda tak: po wciśnięciu otwierania drzwi z kluczka otwierają się tylko drzwi od strony pasażera. Natomiast drzwi kierowcy oraz oboje drzwi tylnych nie.
Lewe tylne drzwi otwierają się tylko "od środka" a prawe tylne w ogóle ani od środka ani od z zewnątrz.
Wie ktoś gdzie leży problem i jak się do tego zabrać?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 12:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ten problem juz mam 3 lata, drzwi z tyłu mają taką zawleczkę między drzwiami a uszczelką, przesuwam w dół góra i nic, ani od wewnątrz się nie otworzą ani od zewnątrz. Juz mi pomysłów brakuje
drzwi z tyłu mają taką zawleczkę między drzwiami a uszczelką, przesuwam w dół góra i nic, ani od wewnątrz się nie otworzą ani od zewnątrz. Juz mi pomysłów brakuje
Ale jak je otwierasz, żeby zmienić ustawienia dźwigni musisz mieć drzwi? Masz zdjęte boczki?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
tylko przednie, tył nie reaguje, Panowie jak otworzyć drzwi tylne jeśli nie otwierają się ani od środka ani od zewnątrz? Demontaż klamki? Jak to zrobić?
Tylko przednie ale lewe i prawe czy tylko kierowcy?
keda napisał/a:
Panowie jak otworzyć drzwi tylne jeśli nie otwierają się ani od środka ani od zewnątrz? Demontaż klamki? Jak to zrobić?
Jeśli nei masz śrubki żadnej własnego autorstwa pomiędzy karoserią a boczkiem, to zdejmij klamkę i na dole od przodu zacznij rwać boczek do siebie i ku górze. Tzn. klamkę odkręć i jak boczek zedrzesz to ona powinna wyjść przez jej otwór. Nie próbuj jej na siłę demontować, żeby Ci w rękach została, bo coś popsujesz
Właściwie to chciałem się zapytać dlaczego mi nie odpisujesz na pytanie, ale widzę, że zadałem je w jakiś dziwny sposób. Pisałeś że nic nie daje pozycja blokady dla dzieci. Chciałem spytać, jak ją zmieniasz, skoro drzwi nie chcą się otworzyć?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Z kluczyka: po naciśnięciu przycisku raz lub dwa - Otwierają się tylko drzwi od strony pasażera kierowcy
Z kluczyka po przekręceniu: Otwierają się drzwi kierowcy i pasażera
Po pociągnięciu za klamkę od środka otwierają się drzwi tylne prawe,
Tylne lewe się nie otwierają w ogóle
Po zamknięciu wszystkich drzwi z kluczyka (podduszając) od środka otworzą się tylko drzwi pasażera i tylne za pasażerem.
Co do blokady rodzicielskiej, przesuwam w dół i górę i drzwi za kierowcą się za cholerę nie otworzą, wczoraj mi się udało je otworzyć po kombinacjach z klamką zdemontowałem klamkę, wsadziłem ją z powrotem pociągnąłem i "włala" drzwi się otworzyły. No ale znowu zamknąłem podduszając kluczyk i problem się powtarza znowu nie otworzysz ani od środka ani od zewnątrz za klamkę.
Masz za mocno naciągnięte cięgno łączące mechanizm zamka z klamką zewnętrzną. Otwórz drzwi , zdejmij boczek i wyreguluj bez składania boczka próbując czy wszystko działa. Reguluje się za pomocą gwintu na cięgnie i plastikowego białego klipsu który to cięgło utrzymuje. Jeśli będziesz miał kłopoty z otwarciem drzwi to boczek da się zciągnąć przy zamkniętych drzwiach. Trzeba odkręcić klamkę, odciągnąć z dołu boczek by porozpinać kołki i wyszarpnąć do góry za rączkę cały boczek. Następnie wsadzić rękę i rozpiąć klips trzymający cięgło od klamki (o którym wcześniej pisałem)./ Po rozpięciu klamki powinieneś otworzyć bez problemu drzwi za pomocą linki wewnętrznej.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2003 Posty: 193 Skąd: Konin
Wysłany: Wto Lis 19, 2013 17:37
U mnie po wymianie zamka na europe (gdyż był angol i nie działał kluczyk) teraz muszę 2 razy lub raz ale dłużej przytrzymać przycisk na pilocie by odpuścił rygiel w drzwiach kierowcy.
nie wiem czy jest to wina konfiguracju czy zakup był nie udany i zamek europejski kończy się.
Z kluczyka (czyli dziurka i kręcenie) zamki/rygle otwierają/puszczają normalnie.
jadę do medyka Mariusza S z BC - musi zajrzeć jeszcze raz
Może ktoś wie co mogę zrobić by nie zawracać głowy Mariuszowi
_________________ R75 Tourer PN53721
R75 Salon PN68140
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum