u mnie jak raz na jakiś czas szyba zaczyna się zamykać na raty, to pomaga pociągnięcie do góry przez kilka sekund na zapłonie, przy zamkniętej już szybie, przycisku szyb przednich. Gdzieś to na forum wyczytałem i przyznam że pomaga
Gdzieś to na forum wyczytałem i przyznam że pomaga
Bo szyba będzie się dociskać do uszczelki, zanim opór zostanie wykryty i BCU odetnie prąd. W owej uszczelce znajduje się czujnik być może dlatego czasami pomaga. W każdym razie BCU nie dostaje z niego sygnału i przechodzi w tryb awaryjny. Zrobione jest to ze względów bezpieczeństwa. Żeby komuś łba nie ucięło
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2003 Posty: 193 Skąd: Konin
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 13:32
MaReKu super - dzięki tylko:
a) jak wyłączyć opcję podnoszenia szyby jednoklikiem?
b) jak / gdzie sprawdzić czujnik Anti-trap?
czy przerwanie odbwodu lub odłączenie może być spowodowane tym że był zdejmowany boczek i montowany zamek europ-a przez Mariusza?
jeżeli padł czujnik to gdzi go szukać - czy u Adasia?
Z góry za pomoc dziękuję.
_________________ R75 Tourer PN53721
R75 Salon PN68140
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum