Wysłany: Pon Lis 18, 2013 16:59 [R75] problem z podłogą
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam
Jakiś czas temu zauważyłem że mam mokro pod nogami kierowcy, dzieki przeczytaniu kilku tematów na forum udało mi sie dowiedzieć w czym może tkwić problem. Zdemontowałem całą wykładzinę, wszystko pooglądałem ( w miedzyczasie wystąpiły duże opady deszczu) i zlokalizowałem problem - uszczelka grodziowa pompy sprzęgła. Mój Rovi został jednak bardzo brutalnie potraktowany przez jakichś druciarzy (kupiłem używany) którzy to najpewniej próbowali "naprawić" ten problem.
O zgrozo porobili jakieś "odpływy" w podłodze wiertarka, uszczelke o ile mi sie wydaje założyli na odwrót i pociapali jakimś...czymś. Jak myślicie co zrobić z tymi dziurkami? dać spawaczowi do zaspawania?
Wyczyść podłogę z rdzy,zastosuj środek wiążący rdzę szczątkową, pomaluj podkładem antykorozyjnym. Na to możesz nałożyć baranka i polakierować jakimś akrylem kolor chyba nieistotny.
Możesz również zastosować płyty wygłuszające nakładane na ciepło, dziury po wiertarce można zakleić masą do złączy,po co niepotrzebnie przegrzewać blachę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum