Chciałbym przedstawić wam "Gacka" - moje R200, którego właścicielem jestem od 2ch miesięcy
Auto kupiłem z ogłoszenia znalezionego na portalu z lokalnymi ogłoszeniami.
Rok prod 1998, 1.4 Si 103km. To co do niego mnie przekonało to wygląd (nie jest to jakoś staro wyglądająca buda jak Golf 2 czy astra I - jak dla mnie), brak widocznej rdzy oraz moc (na miasto 103km mi odpowiadają).
Co planuje przy nim zrobić Jest kilka modyfikacji - głównie to wizualne.
- Założenie sprężyn sportowych
Niewiele ponad tydzień temu zakupiłem od forumowicza Eibach`y Xpower, dzięki którym myślę że samochód mi pójdzie w dół jakieś 40mm i w końcu nie będę czuł na zakrętach, że obcieram lusterkami o asfalt...
- kupno fajnych alu na wionsnę
W planach jest felga 17" z czarnym wnętrzem i polerowanym rantem z oponą o niskim profilu lub naciąg.
- zmiana skrzyni...
...bo moja już woła o wymianę (z tego co się orientuje to częsta przypadłość tego modelu)
- short shifter (juz zakupiony i czeka na montaż w wolnej chwili)
- po zakupie kompletu na wiosne planuje zrobić małego SWAP`a hamulców na coś konkretniejszego
- jakieś leprze światła przednia niż seria posiada (myślałem o Angel Eyes`ach) lub jakaś soczewka (ktoś coś proponuje?)
- generalnie kosmetyczne sprawy tj. wymiana meszka lewarka obszytego nicią w kolorze nadwozia czy troszkę unowocześnienie wnętrza żarówkami LED, aluminiowe ringi na zegary i panel nawiewu, przydał by się podłokietnik...
- Podczas jednoczesnego cofania oraz skręcenia kierownicy w prawą stronę to samochód mi "hamuje"... tak jak by jakoś półośkę coś blokowało przy takim skręcie ale jedynie jadąc do tyłu/parkowaniu..
Czas na foto:
generalnie efekt jaki bym chciał mniej więcej osiągnąć to by było coś podobnego do tego:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum