Wysłany: Sob Maj 01, 2010 13:16 [R420 2.0 DT 96r ] problem z odpalaniem
Witam
Mam problem z odpalaniem mojego Roverka jest to model 420 td diesel 96r.
Wcześniej wymieniłem akumulator, świece bo ciężko palił przy - 15 stopniach.
Ostatnio stał 3 dni na podwórku i miał problem z odpaleniem, na dworze 25 st a on nic.
Akumulator mocno stuka ale dopiero za 3-4 razem odpala. Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez MariuszN Sob Maj 01, 2010 13:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 13:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 14:10
Sprawdź gruszkę (ręczna pompka paliwa) przed filtrem, w niej jest zaworek zwrotny.
Jeżeli paliwo cofa się do baku to efektem tego może być odpalanie za 3-4 razem.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Witam mam problem z moim r 420 2.0 sdi 97r
a mianowicie dzis rano jadac do pracy amochod odpalil bez problemu
jednak po 10 godzinach jak chcialem odpalic go ponownie pojawil sie problem
zauwazylem ze jak kreci to pojawia sie paliwo w filtrze a jak przestaje i odczekam chwile to paliwo sie wraca dodam jeszcze ze kolega wziol mnie za hol i po 2 km odpalil dojechalem do domu zgasilem i znow nie chcial odpalic mial juz ktos taki problem?
Ryzykujesz kolego zapalając go na pych i targając 2 km... Masz gruszkę przed filtrem paliwa? jak nią pompujesz to jest w stanie robić się twarda? jak pod pompujesz to spróbuj wtedy zapalić. W gruszce jest zaworek zwrotny który zapobiega cofaniu się paliwa, może już nie trzymać, najlepiej kupić nową gruszkę. Inna sprawa kiedy filtr wymieniałeś?
gruszki nie mam szwagier kiedys wy... ale juz prawdopodobnie wiem co jest na rzeczy a mianowicie rozladowany doszczetnie akumulator niby wszystko dziala ale od 3 g nic sie nie podladowal jesli bede cos wiecej wiedziec to odrazu powiadomie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum