Wysłany: Czw Gru 05, 2013 19:45 [rover 75 2.0] proszę o pomoc w wyborze
witam:) w pierwszej kolejności chciałem sie poradzić czy lepiej diesla czy w gazie? bo bardziej obstaje za jakimś LPG.
Druga sprawa, jak to jest z awaryjnością tych aut? bo wiele osób mi odradza, ale raczej ich nie posłucham.
W sumie to wybrałem cztery aukcje (dwie w gazie i dwie diesel) i proszę o pomoc i doradzenie:)
pierwszy link, słabe zdjęcia
wgnieciony prawy próg,. Progi i nakładki chyba pod kolor samochodu, w tym roczniku powinny czarne
przebieg może być realny i facet coś o aucie wie, bajek nie piszę w ogłoszeniu
drugi link
żadne 10 poduch, max może być 6 mimo, ze oznaczenia mogą świadczyć o 8
szyba z filtrem UV, ale to chyba każda ma
coś wisi pod tylnym zderzakiem w prawej strony
brak korka na pojemnik z płynem do spryskiwaczy
kluczyk bez przycisków (wpadnięte)
tylna lampka w podsufitce nie ma szkiełka
w trzecim nic nie znalazłem
w ostatnim trzeba zwrócić uwagę czy nie zoatała kierownica obszyta
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
drugi link
żadne 10 poduch, max może być 6 mimo, ze oznaczenia mogą świadczyć o 8
Wcale nie prawda poduch może być 8 i tyle właśnie było w Roverku mojego kuzyna. Dwie przednie, dwie w fotelach, dwie na przednich słupkach oraz dwie na słupkach między drzwiami.
Dzięki za pomoc:)
a odradzają bo jak mówie, że szukam roverka, to niektórzy mówią, że awaryjne i części drogie bo firma zbankrutowała... zresztą cena za nie też nie jest wysoka w porównaniu do innych aut tej klasy.
Dlatego chciałem zapytać czy jest w tym troche prawdy, czy to poprostu zdanie osób które nie miały doczynienia z tym autem??
Jeszcze proszę o poradę czy szukać z gazem czy na rope? Jak jest z mocą? i ze spalaniem? ropniaki dużo piją??
Myślicie, że to są faktyczne przebiegi czy mogło coś być cofane?
jeśli chodzi o R75 to da się. Przebieg jest zapisywany nawet w kluczyku (tam nie da się cofnąć, bo jest zapisany maksymalny przy uruchamianiu, więc jak nikt nie wymienił obu kluczyków po cofaniu, to się sprawdzi) oprócz tego w LSMie, w zegarach i w ECU i chyba nawet w BCU, ale tego juz nie jestem pewny.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Przebieg jest zapisywany w trzech miejscach: licznik, imobiliser (nie w kluczyku a w module) i module świateł (LSM). Najlepiej odczyta T4 ale można też innymi interfejsami.
przebieg jest w kluczyku zapisany mi MaReK sprawdzał, położył kluczyk na takim pudełeczku z logo BMW i przebieg wyświetlił się w programie diagnostycznym co to było nie wiem
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 09:48
MatiNitro napisał/a:
przebieg jest w kluczyku zapisany
rafalmis1 napisał/a:
Ale w kluczyka tez jest.
tak , w EEPROM zegarów, LSM i transponderze (tzw. kości ) immo , który jest w kluczyku. . Tak podaje RAVE :
The transponder chip also contains customer service data which is updated whilst the vehicle is
being driven. The service data includes VIN, total mileage and service due date.
The light switch module is used as a back-up facility to store the odometer reading. The IPK
updates the LSM every 100 kilometers by transmitting the odometer total mileage reading on K-Bus.
Every time the ignition is switched to position 2, the IPK and the LSM compare VINs and total
mileage reading for plausibility.
to nieźle... ja dopiero od niedawna przeglądam. Już zdecydowałem, że na pewno w gazie, ewentualnie benz. i sam zamontuje instalacje tylko nie wiem czy mnie to za dużo nie wyniesie...
Nie jest mi auto na już potrzebne, więc czekam na jakąś ciekawą ofertę.
Znalazłem też w Koszalinie, a początkiem stycznia tam będę
http://otomoto.pl/rover-75-C31569006.html
ewentualnie rzeszów, ale tu jeszcze koszty rejestracji dojdą
http://otomoto.pl/rover-75-C31309718.html
Przepraszam, że się wtrące, ale mam pytanie do pewnego elementu z drugiego linka powyżej:-) czy ktoś może mi powiedzieć do czego służy ten dziwny uchwyt z prawej strony przy zapalniczce? czy to jest jakieś mocowaniw na telefon?:) pytam ponieważ mam coś takiego również w innym modelu, który planuję zakupić:)
tam kiedyś powinien być uchwyt na napoje, natomiast teraz znajduje się nie wiem co podejrzewam że na telefon, z tym, że nie wiem w jaki sposób telefon tam zamontować, skoro powierzchnia jest płaska a uchwytu tam nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum