kupiłem 3 termostaty i zaden niesprawiał ze grzeje ciepło wiec zalozyłem jeszcze jeden i wszystko jest tak jak powino czyli temperatura leko sie podniesie i zaczyna powoli leciec cieple powietrze
[ Dodano: Pią Lis 09, 2012 20:38 ]
kupiłem pompke elektryczna na 12v do wymuszenia obiegu zamontowana zostala przed zaworkem nagrzewnicy i jak ręka odjoł grzeje i mozna wkrutkich spodenkach jezdzic :D:DD:
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 09, 2012 20:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kolego pompę wody wymieniałem 1,5roku temu więc przypuszczam żeby to była jej wina a chciałbym zamontować takie cudo bo coś mi roverek nie grzeje jak powinien. Nie wiem czemu, może zaleziona nagrzewnica a jakbym miał założone taką pompkę to by przepychało na siłę przez nią gorący płyn
Czytałem tu o przypadkach pomp w ktorych wirnik krecil sie swoja droga, a łopatki swoja.
Ogolnie poza ukladem grzania, silnik zachowuje sie prawidlowo?? nie przegrzewa sie
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
poza kiepskim ogrzewaniem silnik nie przegrzewa się ani nic temp. cały czas stoi poniżej połowy skali. i nic się więcej nie dzieje wszystko jest ok.
[ Dodano: Sro Gru 18, 2013 22:38 ]
nom pompka z merca już założona obieg wymuszony i ciepło w końcu w środeczku polecam każdemu taką opcję jeśli komuś słabo grzeje bo ma np. zawaloną nagrzewnicę albo coś
Jak macie dodatkowe pompki obiegowe to radze dorobić sobie włącznik dodatkowy do pompki żeby chodziła np na postoju po zgaszonym silniku Takie odzyskiwania resztki ciepła. Jest taka funkcja w Mercach
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum