Pomógł: 29 razy Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 459 Skąd: Wrocław/Wieluń
Wysłany: Nie Gru 22, 2013 22:32 [R400] Ciężko otwierające się drzwi
Typ: Si Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
Mam problem z tylnymi drzwiami. Otóż strasznie ciężko się je otwiera (chodzi mi o pociągnięcie za klamkę). I już 4 osoba wyrwała mi klamkę. Dodam, że od środka otwiera się lekko. Da radę coś nasmarować czy wyregulować ?
Ostatnio zmieniony przez kezmanq Nie Gru 22, 2013 23:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 22, 2013 22:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
skoro od środka się otwiera lekko to spróbuj podregulować to cięgiełko przy klamce. Sprawdź też czy przypadkiem mocowanie klamki nie jest podgięte po prostu po pierwszym wyrwaniu.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Klamkę masz w ręku , czyli widzisz ze jest tam taki mały bolec a w nim gwint w którego wkręca się cięgno do zamka. Jeśli pociągniesz klamkę i nic , to trzeba bardziej wkręcić właśnie te cięgno z końcówka gwintowaną. Wtedy mniejsze użycie klamki spowoduje otwarcie zamka po czym osoba ciągnąca nie urwie ci klamki ponownie ponieważ drzwi otworzą się. A tak to osoba ciagnie klamkę myśląc że powinno się otworzyć i klamka zostaje w ręku. Gdy na szybko założyłem klamkę kierowcy i nie ustawiłem dokładnie , bardzo mnie denerwowało stanie i ciągniecie klamki w tym samym momencie trzymając by jej nie wyrwać.
Masz tam blaszki , przeważnie przy wyrwaniu trochę się podginają , ale bardzo łatwo je wrócić do stanu pierwotnego ręka.
Odpada regulacja części zamka która jest przymocowana do karoserii, która przy zamykaniu wchodzi w zamek w drzwiach. Ponieważ drzwi od środka ciężko by się otwierały i trzeba by było je popchnąć . Działo by się to tylko na samym początku , gdy te dwie części ocierały by o siebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum