Czy można przyklejać tą czarną matę APP na wcześniej położoną folię dekarską soudal? Nie spłynie, nie zsunie się?
Wygłuszałem auto właśnie folią dekarską Soudal, ale mam opcję jeszcze wyciszyć i zastanawiam się nad matą APP.
Jak to maty na gorąco to nie spłynie
U siebie 2 lata temu wygłuszałem drzwi podłogę deski dach bagażnik itd maty dekarskie + bolla
Opis bolla łatwo się łamią i kruszą przez co zaczynają się robić dziury
Co do wagi u mnie po matach drzwi skrzypiały i często nie zamykały tak jak powinny lecz co do wagi w drzwiach miałem 3 pełne warstwy na blache zewnętrzną i 3 pełne na wewnętrzną + 2 cm filc 2 cały boczek na piance montażowej mimo wszystko głośność spadła może o 10%
Co do gąbki w bmw , u nas też jest... cała wykładzina jest na gąbce 2-5 cm
3 sprawa odchudzam auto i wywalam wygłuszenia itd.
Boll ciężko usuwa się trzeba kruszyć po kawałku i odłupywać
Maty dekarskie tytan. Totalny hardcor z podłogą pasażera walcze 3 dzień guma jest wciąż elastyczna i się klei do blachy jak głupia zrywanie przecinakiem po cm
Fabryczne wygłuszenie podłogi. Twarde płaty o grubości 4mm po kilku uderzeniach odłamują się całe płaty
Po wszystki doszedłem do wniosku że taniej by mnie wyszło kupić sobie jakieś wypasione słuchawki
Co do wagi łącznej
Taśma tytan 10m x30 cm weszło mi ich chyba 8 do 10 szt 5,5kg szt
Maty bolla około 30-35 szt 50x50 cm niewiem jaka waga
Pianka montażowa 4szt waga n/n
Filc 4 rolki 2m/1,5 ale dość lekki 4-5 kg sztuka
W sumie waga pewnie około 80-90kg dojdzie wygłuszenie fabryczne i ponad 100kg wyleci, jeszcze trochę zbędnych blach i mimo klatki będzie sporo lepiej
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 20:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
robsson78,
Buda i wykończenie mg r25 i r200 jest w 99% takie samo więc raczej napewno też masz
Czy opłaca mi się niszczyć to co zrobiłem? Z rezultatów średnio byłem zachwycony, auto idzie pod street więc zbicie wagi to podstawa usztywnienie budy i klatka trochę będą ważyć więc trzeba to gdzieś odbić
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Gru 16, 2013 11:43
Chyba jednak będę musiał czymś dogłuszyć bagażnik, bo słychać jeszcze dość głośno wydech:D Wpierw sobie wydech zamówiłem z dźwiękiem jaki mi się podoba, a po instalacji dopiero zacząłem myśleć o hałasie, który jets wewnątrz
robsson78,
Buda i wykończenie mg r25 i r200 jest w 99% takie samo więc raczej napewno też masz
Czy opłaca mi się niszczyć to co zrobiłem? Z rezultatów średnio byłem zachwycony, auto idzie pod street więc zbicie wagi to podstawa usztywnienie budy i klatka trochę będą ważyć więc trzeba to gdzieś odbić
Aaaa... to taki z Ciebie tuners ?
W 99% procentach takie samo to znaczy że też tak słychać plastiki jak zimny ?
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Raczej tak u mnie zwłaszcza że już 3 komplet boczków wisi i chyba wszystko było już demontowane i przerabiane, po rozpórkach trochę ucichło bo buda już w miarę sztywno siedziała w zakrętach ale ma być hard
Ja proponuje taśme dekarską którą dostaniesz w każdym sklepie budowlanym tanio i działa, zaklejasz nią wszystkie dziury techniczne.Sam sobie tak robiłem i spełnia funkcje.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 00:17
Czy taki zestaw będzie odpowiedni? :
1. Podkład mam już (moja pierwsza zabawa z obklejaniem taśma dekarska Soudal) i na ten podkład chciałbym dać jeszcze drugą warstwę:
http://allegro.pl/gms-05-...3830287769.html
I na tą matę butylową dać jeszcze w bagażniku i podłodze pod tylną kanapą:
Czy po zrobieniu takim zestawem mogę liczyć na "sukces"? Czy moge ponaklejac te 2 materialy na tasme dekarska, ktora juz mam, czy lepiej ja usunac i na blache przyklejac ta mate butylowa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum