Wysłany: Wto Sty 07, 2014 23:27 [ROVER 200 2.0 SDI 99'] na co zwrócić uwagę podczas kupna
Witam!
Zastanawiam się nad kupnem Rovera 200, jestem mlodym kierowcą szukam dynamicznego auta z dość niskim spalaniem .
Jakie jest realne spalanie tego auta oraz czy dynamika zadowala.
Na co zwrócić uwagę podczas oględzin auta ponieważ nie znam się za bardzo szczerze mało słyszałem o tej marce lecz gabaryty auta, wygląd i silnik zachęciły mnie, tu pytanie jak z jego awaryjnością przebieg niby 250 000 w rzeczywistości pewne 400 000 i tu pytanie jak z jego wytrzymałością co jest najbardziej awaryjne jak rozpoznac słabe sprzęgło bądz turbinę . Czy auto jest drogie w utrzymaniu naprawy itd.
Poprostu Nie chcę zmarnować oszczędności na jakis badziew .
z góry dzieki za odp.
POZDRAWIAM
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 07, 2014 23:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
minusy napewno wiązka silnika/potencjometru musisz sprawdzic czy rowno chodzi nie szarpie itp.
wiązka klapy czy wycieraczka/grzanie szyby/spryskiwacz dziala. Ogolnie czy niema jaj z elektryką.
Z grubsza ocenic dynamike dzwięk i wycieki po zdjeciu plastikowej pokrywy, lubi byc mokro w okolicach turbiny , pokrywy zaworow mozna sprawdzic czy w dolocie olej sie nie leje za duzo ( mokro moze byc jak w kazdej lserii). Posprawdzac też węże intercoolera czy nie łatane , zwłaszcza ten długi bo jest dość drogi , ew mozna cos z nierdzewki zapodac.
Seryjne sdi nie jest mocno wysilone.
Spalanie w miescie warszawa w moim przypadku szacuje sie ok 6-6.5l w trasie pewno i z 5 l wszysztko zalezy od stylu jazdy ( ja mam chipsa)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Na chipie tak malo Ci pali?dla auta z Przebiegiem ok 300 000 tys nie szkodzi chip? Ile zaplaciles za chipa i czy jest odczuwalna roznica oraz jak znosza podzespoly chipa? Dzieki za odp
wszystko zalezy od zużycia i jak ktoś dbał , ja mam chipsa praktycznie od początku 4-5 lat obecny wynik na dziurawym wydechu to 133 km i 288 nm seria ma 105 i 220 nm.
jak ktos upala jak wariat to wiadomo ze szybko wykonczy silnik/zawieszenie silnika itp.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum