Wysłany: Sob Sty 11, 2014 17:49 [R45 1.8] Drobna modyfikacja układu wydechowego
Witam,
Przepalił mi się łącznik elastyczny wydechu i mam zamiar go wymienić, ale pewnie jak część osób wie, trzeba prawie cały układ wydechowy zdemontować aby tego dokować.
Dlatego pomyślałem aby dospawać łączenia do łącznika tak jak to jest w przypadku np. katalizatora:
Ale jednocześnie pomyślałem nad wymianą kolektora wydechowego na układ 4-2-1.
I tutaj mam kilka pytań:
1. Czy wymiana kolektora ma w ogóle sens?
2. Czy w warszawie, Łodzi na ich odcinku jest jakiś szrot czy coś takiego gdzie by mieli układ wydechowy w dobrej cenie?
3. Nie wiedzie czy gdzieś nie sprzedają samych takich elementów łączeniowych do wspawania na rurkę?
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Sty 11, 2014 17:49 ]
P.S.
Jest jakaś różnica w tłumikach środkowych Walker między wersją 1.6 a 1.8 ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 11, 2014 17:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tymi kołnierzami, to się tam raczej będzie ciężko wcisnąć. Zwłaszcza jak zalozysz dwustopniowy kolektor. Prędzej da się rura w rure, ale osobiście myślę, że to nie ma sensu. Spawania przy wymianie masz 15 minut także szkoda zachodu.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum